Tort Carol

de irena in Torturi, 23 Feb 2012 | 5124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg apa,
  • 6 lg faina,
  • 4 lg cacao,
  • 10 lg zahar.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata,
  • 3 oua,
  • 6lg zahar,
  • 300 ml frisca batuta.
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca batuta,
  • 4 lg gem capsuni.
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 6 lg zahar,
  • 1/2 baton vanilie.
  • Gem caise 2 linguri.
  • Pasta de zahar ptr acoperit tortul.
  • Ornamente din pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Carol:

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusul devine tare,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25x25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzi, la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.

Crema 1: Ouale si zaharul se fierb pe baie de abur pana cand crema devine de consistenta unei smantani groasa,se adauga ciocolata si cand aceasata s a topit se ia crema de pe foc si se lasa la racit,apoi se amesteca usor cu frisca batuta bine.

Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.

Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.

Se unge tortul cu gem de caise incalzit ca sa acoperi toate denivelarile,se imbraca in pasta de zahar si se orneaza.

TIPS-URI

1

Pasta de zahar o pregatesc in casa si cand o intind in foaie imbrac f bine masa de lucru cu zahar pudra.

2

Ornamentele de pasta de zahar le prepar in casa ,dar se gasesc si de cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Carol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

alba_zori 1

24.02.2012, 16:06

e la superlativ tortul asta,pe gustul meu,si eu fac ceva asemanator,felicitari!

irena 1

24.02.2012, 16:49

Multumesc mult !

mena29 1

25.02.2012, 22:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata