Tort Carol

de irena in Torturi, 23 Feb 2012 | 4887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg apa,
  • 6 lg faina,
  • 4 lg cacao,
  • 10 lg zahar.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata,
  • 3 oua,
  • 6lg zahar,
  • 300 ml frisca batuta.
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca batuta,
  • 4 lg gem capsuni.
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 6 lg zahar,
  • 1/2 baton vanilie.
  • Gem caise 2 linguri.
  • Pasta de zahar ptr acoperit tortul.
  • Ornamente din pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Carol:

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusul devine tare,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25x25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzi, la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.

Crema 1: Ouale si zaharul se fierb pe baie de abur pana cand crema devine de consistenta unei smantani groasa,se adauga ciocolata si cand aceasata s a topit se ia crema de pe foc si se lasa la racit,apoi se amesteca usor cu frisca batuta bine.

Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.

Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.

Se unge tortul cu gem de caise incalzit ca sa acoperi toate denivelarile,se imbraca in pasta de zahar si se orneaza.

TIPS-URI

1

Pasta de zahar o pregatesc in casa si cand o intind in foaie imbrac f bine masa de lucru cu zahar pudra.

2

Ornamentele de pasta de zahar le prepar in casa ,dar se gasesc si de cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Carol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

alba_zori 1

24.02.2012, 16:06

e la superlativ tortul asta,pe gustul meu,si eu fac ceva asemanator,felicitari!

irena 1

24.02.2012, 16:49

Multumesc mult !

mena29 1

25.02.2012, 22:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Pianoforte