Am facut de multe ori pasta choux,bigne sau cum vreti sa ii ziceti,sunt foarte foarte bune si dispar intr-o clipa,postez reteta si ca sa o am pe datile viitoare,sper sa va placa.
Sunt asa de bune ca nu te poti abtine , sunt si frumoase.
Am pus intr-o cratita incapatoare apa cu uleiul,sarea,vanilia,zaharul si am lasat sa dea in clocot.
Am luat cratita de pe foc si apoi adaug dintr-o data faina data prin sita in prealabil.
Amestec bine pana devine o compozitie omogena, legata bine ,pun iar pe foc ca sa se desprinda si faina de pe fundul cratitei, dar nu las nici un minut.
Compozitia o pun in frigider cateva minute pana se raceste putin,apoi adaug si ouale pe rand unul cate unul .
Nu incorporezi urmatorul pana nu e incorporat precedentul.
Pun in sac-a-poche si fac niste forme de choux pe hartia de copt, facem si niste eclere mai lungi si niste forme tip S lungi pentru gatul lebedelor,
Dam la cuptorul preincalzit bineinteles la 200 grade pentru 10 minute apoi la 180 grade pana se inrosesc,dureaza cam 35 minute si nu mai mult ca, sa nu iasa aerul din ele,
Faceti forme fel de fel,de data asta lebede si pasta choux simple cu crema patisera la baza si frisca batuta cu zahar pudra deasupra,
Pudram cu zahar pudra si pofta mare.
Reteta de la crema patisera e simpla si am mai postat-o alte dati(500 ml lapte,70 gr amidon,100 gr zahar pudra,3 galbenusuri,pastaie de vanilie,si amestecata la urma cu frisca dulce).simplu si gustos,