Aceasta reteta o dedic celor care nu au in casa oua si celor care sunt intoleranti si sunt obligati sa refuze dulciurile cu oua si cred ca sunt multi,eu nu aveam in casa si am optat la o versiune totusi lejera dar foarte foarte buna intr-adevar,gustul chiar e minunat de bun,am pus ceea ce aveam in casa si ma bucur,am sa mai fac si alta data,si in plus este fara lapte sau unt deci este perfect pentru mine,diametrul tartei este de 28 cm deci destul de maricica ingredientele ajung la fix,sper sa va placa si voua.
Este foarte simplu de preparat, va explic pe scurt pentru pasta: am pregatit un bol de plastic unde am cernut faina, praful de copt si scortisoara. Am topit zaharul in apa si am adaugat amandoua feluri de ulei si miezul de la pastaie, am amestecat cele doua compozitii bine pana a devenit ca o minge.
Am invelit-o in folie transparenta si am lasat la congelator 20 de minute la odihnit, apoi am pregatit doua folii transparente intre care am intins cu sucitorul jumate din pasta. Am asezat in forma unsa cu putin ulei si faina, am taiat bordurile in plus, am facut gaurele cu furculita si am asezat si umplutura care am pregatit-o in timp ce se odihnea aluatul.
Am curatat merele, le-am taiat felii mici, am pus si toate cele impreuna prune, pinoli,etc. Le-am asezat deasupra, am intins si cealata parte de pasta si am asezat peste umplutura. Am facut si un trandafiras din ceea ce mi-a ramas si niste frunzulite in jur, am uns cu un pic de apa cam peste tot, ca sa se coloreze bine si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 55 de minute sau pana s-a facut frumos colorata, un pic crocanta deasupra, dar foarte buna.
Am pudrat cu zahar pudra deasupra si am servit o felioara mica cu doua linguri de inghetata de soia, valsoia de visine...o minunatie!