Oua Benedict

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2012 | 5178 vizualizari

 

Mmm ce bune sunt! am zis eu cand am vazut la Masterchef ouale Benedict, dar cand am gustat toate simturile s-au trezit,intr-un mod extraordinar de delicios. Chiar imi pare rau ca nu am facut inainte, am mai mancat oua si bacon, dar in felul acesta nu. Deci va invit si pe voi. Pofta mare! Ingredientele sunt pentru o persoana..Ouale acestea au o poveste destul de lunga, in special este obiceiul americanilor sa manance la micul dejun, o chifla englezeasca, felii de prosciutto sau bacon, oua in camasa si sos olandez, ce sa mai zic e invitant si asa nu..

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mai marisor
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • o lingura de lamaie
  • o chifla sau o felie de paine,eu am avut paine d'azzimo
  • cateva felii de bacon,eu am avut 3 mai lungi si le-am taiat in 2 fiecare
  • pentru sos:
  • un galbenus de ou
  • ulei de floarea soarelui sau unt topit
  • o lingura de suc de lamaie stors
  • frisca de soia
  • nucsoara,piper si sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

La inceput asezam felia de paine pe farfurie, daca e chifla o taiem in doua si o punem pe tigaie antiaderenta cateva minute la incalzit si sa prinda un pic de culoare. Punem si feliile de sunca sau bacon in tigaie si lasam la gratar asa, un pic de sare si asezam pe felia de chifla.

Punem apa la fiert cu sare si o lingura de zeama de lamaie, facem un vartej cu furculita si adaugam oul deja spart intr-un paharel, lasam doua minute pana vedem ca e fiert oul, dar nu prea mult ca nu se va putea pune painica in ea. Scoatem cu o paleta si asezam peste feliile de sunca, apoi facem si sosul olandez pe bain marie.

Punem galbenusul cu un pic de zeama de lamaie, cateva picaturi, apoi sare, nucsoara, piper si ulei de floarea soarelui (original este cu unt topit, sigur este mai bun la gust, dar eu prefer uleiul din cauza alergiei mele la lactate, deci e foarte buna si varianta asta), amestecam mereu cu furculita. La urma adaugam si frisca de soia, dupa ochi cateva linguri, eu am pus vreo trei linguri si..e gata. Este ca o crema densa.

Asezam pe feliile de bacon, condimentam daca mai vrem cu nucsoara si piper.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

10.07.2012, 22:53

N-am mancat niciodata... dar cred ca-i bun

alba_zori 1

10.07.2012, 23:48

multumesc mult pentru aprecieri,eu folosesc aproape toata gama de produse alpro soya,importate din Spania,am gasit doar la un supermarket,si daca nu aduc eu cer,prefer de soia,din cauza alergiei mele la lapte,si in plus ma ajuta pentru colesterol,deci..este frisca pentru bucatarie si pentru dulciuri,budinci,lapte,cappuccino foarte foarte bun si toate din soia,dar pentru cine prefera laptele se poate folosi si besciamella,sau unt,foarte bun

laura_n 1

11.07.2012, 14:05

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte delicioase cu sunca si cascaval