Placinta cu dovleac

de lilik in Prajituri, 24 Oct 2012 | 33577 vizualizari

 

Mi-era dor sa "gust" o placinta cu dovleac...asa ca de dimineata cat pitica a fost la gradinita m-am pus pe treaba...O minunatie :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilina
  • faina cat cuprinde(pentru un aluat nu prea tare)
  • Pentru umplutura:
  • 1,5-2 kg dovleac ras
  • 150-200 gr zahar
  • scortisoara cat vrem de aromat
  • 100 gr unt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Prima data pregatim umplutura:

Dupa ce am curatat de coaja si samburi dovleacul il dam pe razatoarea cu gauri mari(avem nevoie de 1,5-2 kg dovleac ras).

Intr-o tigaie larga punem untul la topit,apoi punem dovleacul,150 gr zahar si scortisoara.

Lasam dovleacul pe foc pana scade apa care o lasa(amestecand din cand in cand),apoi la sfarsit punem zeama de lamaie si daca mai este nevoie mai adaugam zahar si scortisoara,dupa care lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim aluatul:

Amestecam uleiul, zaharul, laptele, ouale, amoniacul stins, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam treptat faina pana obtinem un aluat usor de manevrat, nelipicios.

Impartim aluatul in 2,o bucata mai mica si una mai mare pentru baza.

Asamblare:

intindem cu sucitorul bucata mai mare de aluat(nu prea subtire) si cu foaia de aluat tapetam o tava (32X25 cm),apoi punem dovleacul si acoperim cu cealalta foaie de aluat.

Inchidem capetele si facem cateva gaurele pe suprafata placintei ca sa nu se umfle.

Dam la cuptorul incins la 180° pana incepe sa se rumeneasca,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.

O servim pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lilik 1

28.10.2012, 11:01

Claudia sigur o sa-ti placa

lilik 1

28.10.2012, 11:01

Va multumesc frumos

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac