alba_zori

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 10.11.2011

RETETE148
PRIETENI97
Retete

Granita de capsuni

In Dulciuri la 22 Apr 2012

Deci incep sa explic cea mai buna granita mancata vreodata, e simplu, in jumate de ora e gata pregatirea. Facem un pireu din capsuni (ori prin storcator, ori cu storcatorul de rosii, ori cu mixerul, cum doriti numai pireu sa fie) si adaugam sucul de la 2 lamai si lichiorul de capsuni....

Peste pe pat de pireuri

In Peste la 21 Apr 2012

O mancarica simpla dar si complexa in acelasi timp, am avut sosurile deja preparate dinainte deci mi-a fost usor ,am pus felia de peste pe baie de aburi cu sare,curry si seminte de mac pentru vreo 30 de minute, canda fost  gata am luat deoparte, intre timp am pregatit cartofii...

Spaghete cu marar salbatic

In Spaghete la 21 Apr 2012

Este o mancarica foarte aromata si nu avem nevoie de altele,ingredientele sant destule si se potrivesc de minune,deci facem sosul inainte. Luam 4 rosii marisoare si le spalam,le curatam de coaja si seminte si le punem intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline si lasam sa se usuce de apa lor...

Cocktail tricolor cu capsuni

In Cocktail la 19 Apr 2012

Este foarte simplu, este necesar doar sa aveti in casa sau sa cumparati o sticla de lichior de capsuni, una de crema de capsuni si una de sirop de menta (care le vom folosi si la dulciuri) si gata. Un pahar de sticla in care turnati un pic de sirop de menta, apoi crema de capsuni cat vreti si...

Tort cu mere

In Torturi la 17 Apr 2012

Este rapid tare. Batem bine oul cu 150 gr zahar pana devine spumos si cu un praf de sare, apoi adaugam coaja de lamaie, vanilia, faina cernuta cu amidonul si praful de copt. Alternand adaugam si lichiorul de mandarine sau romul, apoi merele taiate felioare, macul, stafidele inmuiate, prunele...

Tarta cu dulceata de capsuni

In Prajituri la 14 Apr 2012

Pregatim tarta in cateva minute,amestecand oul cu zaharul pudra pana devine spumoasa,adaugam si coaja de lamaie,vanilia,limoncello,apoi faina cernuta cu praful de copt si uleiul,lucram putin cu mana pana se omogenizeaza si devine o minge,o invelim in folie alimentara si lasam la odihnit la...

Orez cu dovleac

In Mancaruri de legume la 14 Apr 2012

Incepem sa curatam dovleacul de coaja,si sa-l taiem cubulete, punem intr-o cratita cu ulei de masline(5,6 linguri de ulei ajung),punem si ceapa taiata fin si catelul de usturoi la calit putin si invartim cu un facalet, daca vrem putem pune si capacul la cratita ca astfel dovleacul sa lase...

Tort inima de capsuni

In Torturi la 10 Apr 2012

Pregatirea pandispanului e simpla:batem bine albusurile cu 100 gr de zahar si un pic de sare pana devine spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si apoi adaugam si uleiul treptat ca la maioneza, devine o crema. Adaugam si coaja de lamai rase, vanilia si amestecam si albusurile invartind...

Tort pian de ziua mea

In Torturi la 2 Apr 2012

Nu pot explica in cuvinte cat de bun este, dar si cat de mult am lucrat la el, mi-a trebuit mai mult de jumate de zi sa termin, dar a meritat si am sa mai fac. Va explic sper cat de scurt pot: Am inceput cu pandispanul , am pus ouale intr-o cratita cu zahar si un pic de sare, am incalzit bine...

Tarta rapida cu capsuni

In Prajituri la 26 Mar 2012

Rapid si numai bun dupa o masa. Deci dam prin sita faina si o asezam pe un lemn si facem cu mana o fantana in mijloc. Punem si un pic de sare, apoi punem in mijloc zaharul pudra si el dat prin sita si cu galbenusurile. Amestecam cu manuta curata, apoi cand a devenit o crema adaugam si untul sau...

Orez cu anghinare

In Mancaruri de legume la 23 Mar 2012

Este foarte bun chiar daca e simplu de preparat,curatam anghinarele bine de cojile care sant tari,curatam si cotorul ca e foarte bun si el,ii taiem in patru si curatam si puful din mijloc,le frecam repede cu lamaie ca sa nu se oxideze,si le lasam cateva minute in apa cu lamaie,apoi punem o...

Salata de avocado

In Salate la 22 Mar 2012

Este foarte simplu si e gata in doua miscari,se curata avocado de coaja si sambure,se taie direct in farfurie,se condimenteaza cu sare,piper,ulei de masline si zeama de la lamaie,se gusta,si se mai adauga in caz un pic de sare dupa preferinta.Se decoreaza si farfuria cu o felioara de lamaie si...

Cheesecake cu pere

In Prajituri la 21 Mar 2012

Pregatirea e chiar simpla si in trei miscari. 1.Sfaramam bine biscuitii si ii amestecam cu margarina, punem in frigider intr-o forma de silicon la odihnit un pic,cam 15 minute. 2.taiem perele in lat felii si le udam cu sucul de lamaie,le punem 10 minute intr-o tava tapetata cu hartie de...

Risotto cu avocado si peste la cuptor

In Peste la 21 Mar 2012

Pregatirea este chiar foarte simpla,deci eu am inceput cu orezul,am pus o cratita la foc cu morcovii taiati marunt si cu avocado cubulete,am pus un fir de ulei de masline,foaia de leustean,ceapa,si am data la calit un pic impreuna cu limoncello sau vin alb dulce,am pus intr-o alta cratita si apa...

Rigatoni cu sos de ardei rosii

In Penne la 21 Mar 2012

Sa va explic cat imi place poate nu are mult rost, mai bine este sa incercati cat mai repede si sa vedeti ca am dreptate. Deci eu am inceput sa spal ardeii fara sa-i sterg de apa si sa-i tai bucatele, i-am pus intr-o cratita cu un pic de ulei de masline, am pus si un pic de sare si curry si...

Prajitura cu visine si cirese din compot

In Prajituri la 20 Mar 2012

Pregatirea prajiturii e simpla si rapida totusi, deci se pun albusurile cu zaharul intr-o cratita incapatoare si se pun la inclazit un pic, pana facem testul cu degetul si nu ne ardem, apoi stingem focul dedesubt si bagam mixerul si batem bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Punem si un pic...

Platou cu creveti si legume la cuptor

In Peste la 20 Mar 2012

Am pregatit mai intai legumele,am pregatit o tava care am tapetat-o cu hartie de copt si am dat drumul la cuptor la 180 grade,am curatat cartofii,i-am spalat si taiat felii si i-am asezat in tava,apoi am pus mazarea langa,morcovul curatat si taiat julien,ardeiul gras la fel,am condimentat cu ulei...

Spaghette cu sos de sepie

In Peste la 20 Mar 2012

Sa nu va speriati ca e neagra,asta e cerneala,se deosebeste astfel.Se pregateste mai intai sepiile,se spala ,se curata de sira spinarii,se taie pungulita cea neagra cubulete sau felii si se folosese la sos,ficateii albi se pot arunca,dar in caz de preferinta se pot folosi.Se calesc cu ulei de...

Tort inima de cafea

In Torturi la 12 Mar 2012

Este un tort foarte foarte bun si merita incercat,imi venea pofta numai la gandul cat de buna va fi,deci sa incep sa explic cum am facut. Pentru prepararea pandispanului de ciocolata si cafea: Am preparat cafeaua si am pus-o deoparte,apoi am inceput pandispanul batand albusurile spuma cu...

Tort Padurea Neagra

In Torturi la 21 Feb 2012

Pregatim pandispanul de ciocolata in trei faze. 1.Albusurile impreuna cu zaharul tos le mixam foarte bine pana devine spuma tare. 2.Untul impreuna cu zaharul pudra mixam pana devine crema,apoi adaugam galbenusurile usor batute si ele cu furculita,adaugam si coaja de la lamaie,vanilia,si...

Prajitura cu mac

In Prajituri la 21 Feb 2012

Pregatirea pandispanului : este foarte simplu, dam drumul la cuptor la 180 grade si pregatim tava cea mare si joasa de la cuptor tapetand cu hartie de copt. Deci incepem distractia, punem ouale intregi cu zaharul intr-o cratita pe foc si amestecam bine cu facaletul ca sa nu se prinda si cand...

Tort cadou cu capsuni

In Torturi la 14 Feb 2012

Cu un pic de rabdarica facem si o buna prajiturica, deci incepem cu pregatirea pandispanului. Punem cele 4 oua mari intr-o craticioara impreuna cu zaharul 175 gr si aprindem focul dedesupt si invartim repede cu un facalet ca sa nu se prinda oul si invartim mult pana se incalzeste un pic, nu...

Aperitiv rapid

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2012

Pregatim feliile de paine fara drojdie in patratele pe o farfurie,punem in straturi pestele taiat in patratele si stropim cu lamaie si ulei,punem felioara de ardei si rosia ,punem un pic de ulei,sare ,si condiment.

Gogosele cu dovleac

In Dulciuri la 7 Feb 2012

Daca puneti si un pic de dragoste ies cele mai bune gogosele care le-ati mancat vreodata. Deci incepem cu dovleacul galben: il curatam de coaja si de seminte, il cantarim ca sa fim mai precisi, si il punem cu un pic de apa la fiert, in 20 de minute e cam gata, apoi luam un bol mare si...

Tortulete de strudel cu mere si pere

In Prajituri la 1 Feb 2012

Incepem cu umplutura,taiem merele si perele cubulete(lasam felii lungi de mar pt ornat)le punem intr-un bol,impreuna cu toate ingredientele,cel mai bine e sa puneti de toate si ce bun iese o sa va mirati va asigur.bolul il punem in frigider pana facem coca sau pana aranjam tava cu folile.Deci...

Biscuiti pentru copii

In Prajituri la 13 Dec 2011

Incepem cu pregatirea biscuitilor. Intr-un bol incapator punem oul si frecam cu zaharul pana devine spumos. Adaugam lichiorul si esentele, faina si praful de copt, sarea si la urma uleiul. Faceti o mingiuta si o inveliti in foaie transparenta si dati la rece pt 15 minute,apoi o intindeti pe masa...

Tortulete cu trandafiri

In Torturi la 17 Noi 2011

Laptele de orez se pune la fiert,apoi se adauga si orezul,vanilina,zaharul,coaja de lamaie rasa si se lasa sa fiarba bine orezul.Aprope 40 de minute trebuie sa fie gata orezul,se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda.Gustati daca e deajuns de dulce,dar nu prea dulce ca mai tarziu se mai...

Tort floare cu fructe

In Torturi la 10 Noi 2011

Pentru blat: se bat bine albusurile de ou cu un praf de sare, se adauga zaharul 150 gr si se mai bate cu mixerul pana devine o crema alba tare. Se adauga galbenusurile, faina cu praful de copt,se amesteca incet incet de sus in jos. Se adauga si uleiul, se incalzesc usor 200 ml de lapte si...

Afisate 121 - 148 din 148 retete    

Postari recente

publicat la 24.08.2013

Tarta sarata cu dovleac

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]