Ceapa am taiat-o marunt si ardeiul la fel si le-am calit putin in ulei de masline...
Am adaugat apoi pancetta cubulete si am mai lasat 5 minute sa se patrunda, apoi am adaugat ciupercile feliate si am lasat sub capac cam 10 min.
Am adaugat apoi sarea, orezul si apa cat sa treaca...
Ceapa si ardeiul se calesc putin in ulei, pana se inmoaie, apoi se adauga si foile de dafin si pipotele spalate bine si maruntite,
Se omogenizeaza bine si se lasa sub capac cam 10 min, apoi se pune si mazarea si se acopera cu apa pana trece peste mazare.
Se lasa la foc potrivit sub capac...
Aripioarele le-am parlit bine la flacara de la aragaz de par, apoi le-am spalat in mai multe ape.
Le-am presarat apoi cu ulei de masline, boia, sare, piper, cimbrisor, curry, foi de dafin rupte bucatele si usturoi taiat feliute, putin otet , apoi le-am pus intr-o punga, le-am omogenizat bine...
Frunzele se spala si se separa de pe cotor, apoi se oparesc in apa sarata, cam un minut.
Se scurg si se toaca marunt, exact ca spanacul. De fapt, eu le-am preparat aici exact cum fac spanacul.
Separat ,intr-o cratita, se incinge putin ulei si se prajesc costitele bine, pana se...
Carnea am codimentat-o cu de toate, am presarat ulei de masline si am frecat-o bine cu acest amestec, apoi am pus-o in cratita cu capac si am dat la cuptorul preincalzit la 200grade
Cartofii i-am curatat si taiat in doua pe lungime, apoi bucatele mai groase; jumatate din ei i-am pus pe doua...
Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie.
Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si ardeiul cu ciupercile taiate felii, am adaugat orezul si rosiile din conserva.
Am codimentat dupa...
cartofii se curatata si se taie cubulete
intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste putin ceapa taiata mai mare, dar f putin. Se adauga ardeiul taiat cubulete, tulpina de telina, foaia de dafin si rosiile taiate marunt. Se lasa sa se patrunda la abur, apoi se pune si carnea tocata...daca...
Pulpa era taiata in doua...am mai crestat-o eu si am introdus bucatele de usturoi, apoi am condimentat cu de toate, am uns cu ulei de masline si am pus in tava.
Orezul l-am spalat, apoi l-am pus intr-o cratita, am adaugat ceapa taiata marunt, morcovul , carciofii feliati si ciupercile,...
deci: am facut perisoarele ...absolut nici o noutate, nu insist....le-am pus la fiert in apa cu zarzavat;
am facut sosul: am calit ceapa , ardeiul si morcovul impreuna pana s-au inmuiat putin ( data viitoare o sa fierb morcovelul), apoi am pus o cana de apa si am lasat sa fiarba 5 min,...
am perpelit bine aripioarele la flacara de la aragaz apoi le-am spalat si le-am taiat in doua ( varfurile acelea sfrijite eu nu le folosesc, decat cele doua parti mai carnoase).
am pus in cratita ulei de masline si cateii de usturoi taiati in doua si i-am lasat sa se prajeasca,...
mai intai am pregatit carnea: am presarat-o cu condimente si piper, am dat-o bine prin pesmet, am uns-o apoi cu ulei de masline si am pus-o pe gratarul de la aragaz pana s-a rumenit frumos
intre timp am pregatit restul ingredientelor: am prajit cartofii si i-am dat cu vegeta;
rosiile si...
mai intai am pus costita la prajit in tigaia de teflon, cu condimente de porc, putina boia , doi catei de usturoi si inca putin piper...am lasat sa se prajeasca mai mult sub capac, adaugand cate putina apa, sa nu se arda...
intre timp am taiat si ceapa si ardeiul marunt si le-am pus in alta...
am pus ulei in tigaie la infierbantat si am adaugat carnea taiata cubulete, la prajit putin, apoi am adaugat sare si ceapa. Am mai lasat sa se inmoaie si ceapa, apoi am taiat telina feliute subtiri si am amestecat-o in carne, impreuna cu ciupercile si carciofii taiati la fel, feliute. Am lasat...
mai intai am amestecat carnea cu un ou, sare, piper si pesmet...nu mi-am dat seama ca la modelarea ei o sa-mi trebuiasca faina, si nu trebuia sa pun chiar asa mult pesmet in carnita, trebuia sa o las mai moale...in fine...deci am amestecat ca la chiftele, dar numai cu ou.
orezul l-am pus la...
am incins cuptorul la 200 grade...am spalat bine puiul, l-am parlit de par si iar l-am spalat ca sa putem papa si pielea...adica eu, ca sotu nu serveste nici asa...apoi l-am stropit din belsug cu ulei d emasline, boia, sare, piper, condimente de pui, l-am frecat bine cu aceasta compozitie, i-am...
mai intai se alege fasolea si se curata bine apoi se opareste cu apa clocotita...se lasa cateva minute asa.
separat intr-o cratita se taie ceapa si ardeiul si se calesc putin in 2-3 lg de ulei de masline, apoi se adauga carnita si se lasa sa se mai inabuse vreo 5 minute...
se scoate...
deci...inati am pregatit carnea pt gratar astfel: aripioarele le-am spalat bine, le-am curatat de eventualele pene ramase, le-am uscat cu un servet sia poile-am parlit bine la aragaz de par. le-am pus intr-un castron, am presarat sare, piper, oregano si ulei de masline...le-am framantat bine s...
Carnea se spala si se portioneaza , se prajeste in ulei incins cat sa prinda putina crusta. se pune apoi peste ea ceapa taiata marunt , se adauga rozmarinul( f putin, fiindca e f aromat) si o foaie de dafin, se lasa cateva minute sa se inmoaie ceapa,a poi se adauga ciupercutele( de care...
pulpele le-am fiert in supa de galuste. le-am scos cand au fiert, si le-am luat pielita( sotul nu o mananca,dar o las la supe, ca e grasa si da gust bun). am incins putin ulei in tigaie, am pus pulpitele si le-am lasat sa prinda un pic de crusta. intr-o canita am amestecat 2 lg de bulion cu...
carnea am portionat-o si am prajit-o putin in ulei de masline.
legumele le-am taiat: morcovii rondele, cartofii in doua, ceapa feliute, telina cubulete, rosia bucati mai grosute. am uns cu ulei o tava, am asezat legumele in ea si carnea am pus-o deasupra. am pus foile de dafin. bulionul...
aripioarele de pui le-am curatat bine, le-am parlit la aragaz de par si le-am pus la fiert in apa cu vegeta doar. cand s-au fiert le-am scos la racit.le-am presarat cu sare, piper si oregano si le-am taiat jumatati.
cartofii i-am curatat si taiat cubulete apoi i-am fiert in apa cu vegeta ,...
deci: am fiert pe jumatate pulpitele in apa cu vegeta. si morcovul
am taiat ceapa si ardeiul marunt, am lasat la calit putin apoi am adaugat pasta de rosii si o canita de apa, am adaugat mazarea congetlata, am sarat is am lasat la fiert. cand mazarea s-a fiert pe jumatate, am adaugat si...
eu am avut felii de pulpa de curcan cam gosute , le-am batut bine cu ciocanelul de snitele, au iesit destul de mari.
pe fiecare felie am puscascaval, apoi sunca, apoi am razuit putin parmezan , am rulat cu grija, am prins cu scobitori fiecare felie. au iesit trei rulouri sanatoase,
am batut...
mai intai se face compozitia de chiftele normal, omogenizandu-se toate ingredientele.
se face sosul: faina se caleste putin in ulei, se stinge cu bulion si se completeaza cu apa cat sa aiba o consistenta cremoasa, se adauga foaia de dafin, busuicul, cimbru, sare , piper si zahar. se lasa la...
mai intai am portionat carnea si am lasat-o la marinat vreo 3 ore...atat timp am avut la dispozitie ( am pus-o intr-o punga cu toate ingredientele, am frecat-o bine sa se patrunda si am lasat-o-n punga inchisa bine).
am incins cuptorul la 220 , am pus carnita in tava cu cartofi...
partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere...
maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la racit si se toaca prin masina. se toaca apoi si jumarile, si ceapa.
se amesteca cu orezul...
se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun putin la calit...
se adauga carnea si orezul, putin bulion , cimbru , sare si piper si se amesteca bine pe foc mic
. se lasa la racit. se spala bine foile de surplusul de sare si se formeaza sarmalute mici, care se asaza in strat intr-o oala...
Am incalzit cuptorul la 220 g. Pulpele le-am taiat in doua pe fiecare, le-am crestat si in crestaturi am asezat usturoi, apoi le-am pus in tava cu putin ulei. Cartofii i-am taiat in sferturi, fiindca erau f mari si i-am asezat printre carnita. Rosiile si ardeii i-am taiat feliute si i-am presarat...
mai intai am lasat ficateii curatati in apa rece cam 2 ore, tot schimband apa
am tocat ceapa marunt si am pus-o in tigaie cu ulei pana s-a inmuiat, am adaugat ficateii si inimioarele si am lasat sub capac la foc mic pana s-au facut ficateii cam in proportie de 3 sferturi, adaugand cate...
mai intai am oparit varza si apoi am lasat-o 2 zile intr-un vas cu un fel de muratura facuta din: apa, sare de lamaie, saere de bucatarie, 2 felii de paine si marar. nu prea agreez varza dulce la sarmale, dar in lipsa de cea murata...trebuia s aimprovizez ceva...imi pare rau ca nu am...
Tocanita de ciuperci cu pancetta si orez
Ceapa am taiat-o marunt si ardeiul la fel si le-am calit putin in ulei de masline... Am adaugat apoi pancetta cubulete si am mai lasat 5 minute sa se patrunda, apoi am adaugat ciupercile feliate si am lasat sub capac cam 10 min. Am adaugat apoi sarea, orezul si apa cat sa treaca...
Mazare proaspata cu pipote de pui
Ceapa si ardeiul se calesc putin in ulei, pana se inmoaie, apoi se adauga si foile de dafin si pipotele spalate bine si maruntite, Se omogenizeaza bine si se lasa sub capac cam 10 min, apoi se pune si mazarea si se acopera cu apa pana trece peste mazare. Se lasa la foc potrivit sub capac...
Aripioare de pui la cuptor
Aripioarele le-am parlit bine la flacara de la aragaz de par, apoi le-am spalat in mai multe ape. Le-am presarat apoi cu ulei de masline, boia, sare, piper, cimbrisor, curry, foi de dafin rupte bucatele si usturoi taiat feliute, putin otet , apoi le-am pus intr-o punga, le-am omogenizat bine...
Bietola cu costita de porc
Frunzele se spala si se separa de pe cotor, apoi se oparesc in apa sarata, cam un minut. Se scurg si se toaca marunt, exact ca spanacul. De fapt, eu le-am preparat aici exact cum fac spanacul. Separat ,intr-o cratita, se incinge putin ulei si se prajesc costitele bine, pana se...
Pui la cuptor , cu trei garnituri
Carnea am codimentat-o cu de toate, am presarat ulei de masline si am frecat-o bine cu acest amestec, apoi am pus-o in cratita cu capac si am dat la cuptorul preincalzit la 200grade Cartofii i-am curatat si taiat in doua pe lungime, apoi bucatele mai groase; jumatate din ei i-am pus pe doua...
Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor
Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie. Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si ardeiul cu ciupercile taiate felii, am adaugat orezul si rosiile din conserva. Am codimentat dupa...
Tocanita de cartofi cu carciofi
cartofii se curatata si se taie cubulete intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste putin ceapa taiata mai mare, dar f putin. Se adauga ardeiul taiat cubulete, tulpina de telina, foaia de dafin si rosiile taiate marunt. Se lasa sa se patrunda la abur, apoi se pune si carnea tocata...daca...
Pulpa de curcan cu orez la cuptor
Pulpa era taiata in doua...am mai crestat-o eu si am introdus bucatele de usturoi, apoi am condimentat cu de toate, am uns cu ulei de masline si am pus in tava. Orezul l-am spalat, apoi l-am pus intr-o cratita, am adaugat ceapa taiata marunt, morcovul , carciofii feliati si ciupercile,...
Perisoare de porc cu smantana
deci: am facut perisoarele ...absolut nici o noutate, nu insist....le-am pus la fiert in apa cu zarzavat; am facut sosul: am calit ceapa , ardeiul si morcovul impreuna pana s-au inmuiat putin ( data viitoare o sa fierb morcovelul), apoi am pus o cana de apa si am lasat sa fiarba 5 min,...
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta
am perpelit bine aripioarele la flacara de la aragaz apoi le-am spalat si le-am taiat in doua ( varfurile acelea sfrijite eu nu le folosesc, decat cele doua parti mai carnoase). am pus in cratita ulei de masline si cateii de usturoi taiati in doua si i-am lasat sa se prajeasca,...
Hamburger de iepure, cu cartofi prajiti
mai intai am pregatit carnea: am presarat-o cu condimente si piper, am dat-o bine prin pesmet, am uns-o apoi cu ulei de masline si am pus-o pe gratarul de la aragaz pana s-a rumenit frumos intre timp am pregatit restul ingredientelor: am prajit cartofii si i-am dat cu vegeta; rosiile si...
Fasole alba in sos de rosii cu costita prajita
mai intai am pus costita la prajit in tigaia de teflon, cu condimente de porc, putina boia , doi catei de usturoi si inca putin piper...am lasat sa se prajeasca mai mult sub capac, adaugand cate putina apa, sa nu se arda... intre timp am taiat si ceapa si ardeiul marunt si le-am pus in alta...
Pui cu carciofi, ciuperci si curry
am pus ulei in tigaie la infierbantat si am adaugat carnea taiata cubulete, la prajit putin, apoi am adaugat sare si ceapa. Am mai lasat sa se inmoaie si ceapa, apoi am taiat telina feliute subtiri si am amestecat-o in carne, impreuna cu ciupercile si carciofii taiati la fel, feliute. Am lasat...
Cordon bleu cu orez in sos de curry
mai intai am amestecat carnea cu un ou, sare, piper si pesmet...nu mi-am dat seama ca la modelarea ei o sa-mi trebuiasca faina, si nu trebuia sa pun chiar asa mult pesmet in carnita, trebuia sa o las mai moale...in fine...deci am amestecat ca la chiftele, dar numai cu ou. orezul l-am pus la...
Pui la cuptor cu cartofi aromatizati
am incins cuptorul la 200 grade...am spalat bine puiul, l-am parlit de par si iar l-am spalat ca sa putem papa si pielea...adica eu, ca sotu nu serveste nici asa...apoi l-am stropit din belsug cu ulei d emasline, boia, sare, piper, condimente de pui, l-am frecat bine cu aceasta compozitie, i-am...
Pui cu fasole verde si usturoi
mai intai se alege fasolea si se curata bine apoi se opareste cu apa clocotita...se lasa cateva minute asa. separat intr-o cratita se taie ceapa si ardeiul si se calesc putin in 2-3 lg de ulei de masline, apoi se adauga carnita si se lasa sa se mai inabuse vreo 5 minute... se scoate...
Friptura la gratar cu cartofi noi
deci...inati am pregatit carnea pt gratar astfel: aripioarele le-am spalat bine, le-am curatat de eventualele pene ramase, le-am uscat cu un servet sia poile-am parlit bine la aragaz de par. le-am pus intr-un castron, am presarat sare, piper, oregano si ulei de masline...le-am framantat bine s...
Tocanita de vitel cu ciuperci si pastai
Carnea se spala si se portioneaza , se prajeste in ulei incins cat sa prinda putina crusta. se pune apoi peste ea ceapa taiata marunt , se adauga rozmarinul( f putin, fiindca e f aromat) si o foaie de dafin, se lasa cateva minute sa se inmoaie ceapa,a poi se adauga ciupercutele( de care...
Pulpe de pui inabusite cu cartofi in suc alla bolognese
pulpele le-am fiert in supa de galuste. le-am scos cand au fiert, si le-am luat pielita( sotul nu o mananca,dar o las la supe, ca e grasa si da gust bun). am incins putin ulei in tigaie, am pus pulpitele si le-am lasat sa prinda un pic de crusta. intr-o canita am amestecat 2 lg de bulion cu...
Pulpa de vitel cu legume la cuptor
carnea am portionat-o si am prajit-o putin in ulei de masline. legumele le-am taiat: morcovii rondele, cartofii in doua, ceapa feliute, telina cubulete, rosia bucati mai grosute. am uns cu ulei o tava, am asezat legumele in ea si carnea am pus-o deasupra. am pus foile de dafin. bulionul...
Cartofi natur cu maioneza si aripioare crocante
aripioarele de pui le-am curatat bine, le-am parlit la aragaz de par si le-am pus la fiert in apa cu vegeta doar. cand s-au fiert le-am scos la racit.le-am presarat cu sare, piper si oregano si le-am taiat jumatati. cartofii i-am curatat si taiat cubulete apoi i-am fiert in apa cu vegeta ,...
Mazare dulce cu pulpite de pui
deci: am fiert pe jumatate pulpitele in apa cu vegeta. si morcovul am taiat ceapa si ardeiul marunt, am lasat la calit putin apoi am adaugat pasta de rosii si o canita de apa, am adaugat mazarea congetlata, am sarat is am lasat la fiert. cand mazarea s-a fiert pe jumatate, am adaugat si...
RULOURI DE CURCAN
eu am avut felii de pulpa de curcan cam gosute , le-am batut bine cu ciocanelul de snitele, au iesit destul de mari. pe fiecare felie am puscascaval, apoi sunca, apoi am razuit putin parmezan , am rulat cu grija, am prins cu scobitori fiecare felie. au iesit trei rulouri sanatoase, am batut...
Polpetine in sos de rosii aromat
mai intai se face compozitia de chiftele normal, omogenizandu-se toate ingredientele. se face sosul: faina se caleste putin in ulei, se stinge cu bulion si se completeaza cu apa cat sa aiba o consistenta cremoasa, se adauga foaia de dafin, busuicul, cimbru, sare , piper si zahar. se lasa la...
Pulpa de curcan la cuptor
mai intai am portionat carnea si am lasat-o la marinat vreo 3 ore...atat timp am avut la dispozitie ( am pus-o intr-o punga cu toate ingredientele, am frecat-o bine sa se patrunda si am lasat-o-n punga inchisa bine). am incins cuptorul la 220 , am pus carnita in tava cu cartofi...
Caltabos de casa
partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere... maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la racit si se toaca prin masina. se toaca apoi si jumarile, si ceapa. se amesteca cu orezul...
Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata
se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun putin la calit... se adauga carnea si orezul, putin bulion , cimbru , sare si piper si se amesteca bine pe foc mic . se lasa la racit. se spala bine foile de surplusul de sare si se formeaza sarmalute mici, care se asaza in strat intr-o oala...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Am incalzit cuptorul la 220 g. Pulpele le-am taiat in doua pe fiecare, le-am crestat si in crestaturi am asezat usturoi, apoi le-am pus in tava cu putin ulei. Cartofii i-am taiat in sferturi, fiindca erau f mari si i-am asezat printre carnita. Rosiile si ardeii i-am taiat feliute si i-am presarat...
Ficatei si inimioare de pui la tigaie
mai intai am lasat ficateii curatati in apa rece cam 2 ore, tot schimband apa am tocat ceapa marunt si am pus-o in tigaie cu ulei pana s-a inmuiat, am adaugat ficateii si inimioarele si am lasat sub capac la foc mic pana s-au facut ficateii cam in proportie de 3 sferturi, adaugand cate...
Sarmalute moldovenesti in cuib
mai intai am oparit varza si apoi am lasat-o 2 zile intr-un vas cu un fel de muratura facuta din: apa, sare de lamaie, saere de bucatarie, 2 felii de paine si marar. nu prea agreez varza dulce la sarmale, dar in lipsa de cea murata...trebuia s aimprovizez ceva...imi pare rau ca nu am...