mai intai se alege fasolea si se curata bine apoi se opareste cu apa clocotita...se lasa cateva minute asa.
separat intr-o cratita se taie ceapa si ardeiul si se calesc putin in 2-3 lg de ulei de masline, apoi se adauga carnita si se lasa sa se mai inabuse vreo 5 minute...
se scoate fasolea cu o paleta din apa si se trece peste carnita, se completeaza cu apa cat sa treaca peste tot( apa in care a fost oparita fasolea)...se potriveste de sare, se adauga o frunza de dafin si se da la fiert.
spre final se adauga si putin piper, se zdrobeste usturoiul si se pune si el peste fasole, se adauga si putin marar verde si se mai lasa sa dea cateva clocote, sa ia gust de usturoi.
se face o maia dintr-o lg-ita de amidon si 2 lg de smantana acra groasa si se pune peste fasole.
se da un clocot si se opreste focul.
se presara si patrunjel verde.