mi-am adus aminte de un pilaf foarte bun pe care-l facea bunicuta mea pe vremuri...foarte bun era...asa ca am trecut la treaba....am mai schimbat eu pe ici pe colo reteta, si l-am facut la cuptor...rezultatul a fost peste asteptarile mele, sincer....
Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie.
Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si ardeiul cu ciupercile taiate felii, am adaugat orezul si rosiile din conserva.
Am codimentat dupa gust cu curry , sare si piper , am mai lasat 2-3 min apoi am mutat toata compozitia in cratita ce am pus-o la cuptor.
Am mai adaugat o tulpina de telina si cateva masline negre intregi, sarate.
Am pus din zeama in care am clocotit pulpele cat sa acopere bine toata compozitia iar deasupra am pus pulpele, le-am codimentat cu condimente pt carne si boia, le-am uns cu ulei de masline, am acoperit vasul cu capac si am dat lacuptor la 200 grade pana s-a facut orezul...
Am mai adaugat intre timp putina zeama, sa nu fie prea sec pilaful, e mai bun putin zemos.
Personal am fost foarte multumita de acest pilaf...legumele i-au dat o aroma super si combinat cu ciuperci...daca as fi avut hribi gustul ar fi fost cu totul altfel...( bunica mea asa il facea...)....