Ciorba de burta

de lia maria in Ciorbe, 2 Aug 2010 | 9189 vizualizari

 

Este ciorba preferata atat a sotului cat si a baietilor mei. Am facut o oala mare,de 6l, asa ca va rog… cine doreste cine pofteste...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg burta de vita
  • 2 oase de vita cu maduva
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina (radacina)
  • 1 ligura boabe de piper
  • 3 galbenuse de ou
  • 350g smantana grasa 32%
  • 2 caciulii usturoi (curatat)
  • 3 linguri otet de mere cu miere
  • Frunze de patrunjel, maruntite
  • Frunze de leustean, maruntite
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam piperul boabe, putina sare si dam la fiert, cam 2h.

Scoatem burta, o taiem fideluta, morcovii si telina ii maruntim cu furculita. Intr-o alta oala, strecuram zeama si adaugam carnea cu zarzavaturile maruntite. Dam dinnou la fiert, daca burta nu este suficient de moale se mai fierbe, iar daca este fiarta, o dregem (cu pasta de mai jos) imediat ce ajunge la punctul de fierbere.

Intr-un bol, frecam galbenusele cu usturoiul si putina sare pana se formeaza o pasta care seamana cu maioneza. Adaugam frunzele, smantana si otetul, amestecam totul bine, subtiem cu un polonic, doua de supa si rasturnam apoi in oala, peste burta. Punem capacul si lasam sa ajunga dinnou la punctul de fierbere, apoi oprim focul.

Se serveste ca atare sau cu feliute de ardei iute .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare