eu am folosit acum aripioare de pui si ciuperci champinion....
am perpelit bine aripioarele la flacara de la aragaz apoi le-am spalat si le-am taiat in doua ( varfurile acelea sfrijite eu nu le folosesc, decat cele doua parti mai carnoase).
am pus in cratita ulei de masline si cateii de usturoi taiati in doua si i-am lasat sa se prajeasca, apoi am scos usturoiul si l-am aruncat. Am adaugat ceapa taiata marunt marunt si am lasat doar sa se inmoaie putin, apoi am pus aripioarele si ciupercile taiate feliute si am mai lasat sub capac cateva minute. Am adaugat apoi apa cat sa acopere carnea ( daca aveti zeama de carne e si mai bine) si am pus un morcov intreg sa fiarba cu carnea, pt gust....am adaugat sare si putin oregano .daca scade apa pe parcursul fierberii......si o sa scada, mai adaugati cate putin, sa fie mereu acoperita carnita.
cand e fiarta carnita se scoate morcovul ( eu l-am aruncat...) si apoi se desfac doua linguri de faina sau amidon ( mai bine) in putina apa, se adauga smantana si se amesteca f bine, apoi se subtiaza putin cu apa dn cratita, ca sa nu faca cocoloase cand o turnati...se pune in fir subtire si se amesteca mereu sa se omogenizeze uniform...se mai lasa sa dea 2-3 clocote si apoi se opreste focul. se pune deasupra patrunjel verde tocat.
mamaliguta...se face dupa preferinte...eu de obicei pun in ea putin unt si un cub de branza topita....sau mozzarella...ce am prin casa....
1
ciulamaua se poate face pe orice fel de carnita de pui...dar tre sa fie alba musai....si sa aiba smantana...
2
ciupercile sunt doar un adaos....se poate si fara...