Perisoare de porc cu smantana

de adasev12 in Porc, 25 Mar 2011 | 4502 vizualizari

 

by AndreeaRodica.....ms de idee...super buna!
P.S. mi-au placut, si sotului la fel, si cu siguranta am sa mai fac, dar cu mici modificari: am sa fac cu carnita de curcan ca e f sanatoasa si cea mai indicata pt copilasi...desi si asa a papat puiutul meu....si merge f bine cu smantana...
apoi am sa scot ardeiul, ca e prea dulceaga si in plus pielita de la ardei nu prea face bine la bila ( cel putin pe mine ma rupe...) iar morcovelul am sa-l fierb cu perisoarele....( in apa in care au fiert perisoarele am pus si zarzavat si vegeta si am pastrat apa, sa o folosesc pt alta supica...)

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata ( de data asta de porc)
  • 3 maini de orez...
  • jum de ceapa tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • 1 ou
  • 3 lg pesmet
  • pt sos:
  • jumatate de ceapa,
  • ardei ,
  • morcov,
  • smantana 200 ml,
  • 1 l-ita amidon,
  • 2-3 zuchinni mititei,
  • sare,
  • piper
  • curry,
  • oregano
  • am ai adaugat: ceapa, telina si morcov  in apa in care au fiert perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de porc cu smantana:

deci: am facut perisoarele ...absolut nici o noutate, nu insist....le-am pus la fiert in apa cu zarzavat;

am facut sosul: am calit ceapa , ardeiul si morcovul impreuna pana s-au inmuiat putin ( data viitoare  o sa fierb morcovelul), apoi am pus o cana de apa si am lasat sa fiarba 5 min, am taiat zuchinni in patru ( erau mititei si cruzi) si i-am adaugat la sos si am mai lasat 5 min la fiert, apoi am inmuiat amidonul cu apa si am adaugat smantana, am subtiat cu apa  de la sos si apoi am turnat peste...am mai lasat sa dea doua-trei clocote...am stins focul si am pus patrunjel verde( sare, piper , curry , oregano dupa gust).

am scos perisoarele din apa si le-am adaugat peste sos. apa in care a fiert am pastrat-o pt alta ocazie...cand voi face o supica...era pacat de ea ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de porc cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi