Pentru inceput se spala quinoa in mai multe ape sau intr-o strecuratoare direct sub jetul de apa rece.
Punem la fiert laptele alaturi de quinoa spalata si de semintele de in, lasam sa fiarba amestecand continuu pana scade laptele. Adaugam indulcitorul sau zaharul si amestecam energic...
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Separam ouale.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de copt.
Cand galbenusurile isi dubleaza volumul, se toarna in fir subtire apa minerala, mixand in...
Intr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, untul la temperatura camerei, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul, pudra de turmeric si praful de copt.
Omogenizam bine ingredientele, apoi adaugam faina atat cat cere aluatul, pana il obtinem ferm, usor de modelat si nelipicios....
Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul tos, praful de copt, coaja de lamaie si semintele de mac.
Adaugam apoi zeama de la 1/2 lamaie, amestecam.
Renuntam la...
Merele se spala bine si se curata de stricaciuni, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 200 gr. zahar tos si doua plicuri zahar vanilat.
Cand scade sucul lasat de mere, se da cratita deoparte de pe foc si se presara putin gris, apoi se...
Drojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator.
Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta.
Mixam si obtinem un aluat lipicios, mult mai consistent decat cel pentru clatite.
Lasam aluatul acoperit cca 15 minute....
Spalam merele, le curatam de eventualele stricaciuni si le trecem pe razatoarea cu ochiuri largi. Punem merele rase in cratita la calit impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Lasam la foc mediu pana scade sucul lasat de mere. Oprim focul, adaugam un praf de scortisoara si lasam la racit....
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri presaram un praf de sare, apoi batem albusurile spuma.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam praful de copt si picuram in fir subtire cele 5 linguri de apa minerala,...
Scoatem semintele din rodie cu grija, sa nu le zdrobim.
Prunele se spala, se rup in doua, scoatem samburii,apoi le taiem feliute.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu praful de sare, coaja de lamaie rasa si 2 linguri de zahar si cu oul.
Adaugam apoi faina, amestecam totul foarte...
Uleiul se pune intr-un castron din plastic incapator impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt si pudra de turmeric.
Mixam cateva minute, apoi adaugam apa si faina. Amestecul trebuie mixat cateva minute bune pentru ca granulele de zahar sa se dizolve si faina sa se incorporeze...
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius.
Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Ciresele se spala si se injumatatesc, scotand samburii.
Ingredientele lichide: ulei, esenta de rom si apa minerala se toarna intr-un castron din plastic incapator.
Adaugam zaharul si...
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic, apoi se lasa la racorit.
Branza se mixeaza bine zaharul pudra si cel vanilat.
Adaugam pe rand cele doua oua, amidonul si omogenizam amestecul de branza.
Cele 3 oua ramase se mixeaza cu un praf...
Untul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator.
Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina.
Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel putin o ora la frigider.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt.
Scoatem aluatul de la rece, rupem...
Quinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine.
Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza.
Adaugam boabele de quinoa, merisoarele si semintele de canepa decorticate, lasam sa fiarba 10 minute la foc...
Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un castron de plastic incapator.
Adaugam sarea si 2 linguri de zahar, amestecam pana se lichefiaza drojdia.
Punem frisca vegetala lichida peste drojdie, adaugam 300 ml apa calduta si coaja de lamaie.
Incorporam apoi faina proaspat cernuta si...
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C.
Punem intr-un castron ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si zaharul.
Adaugam apoi apa minerala si uleiul, mixam 5 minute ingredientele sa se omogenizeze bine.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.
Turnam 3/4...
Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.
Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde.
Laptele il punem la foc...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Adaugam indulcitorul lichid, mixam pana obtinem o bezea destul de ferma.
Renuntam la mixer, luam o spatula din silicon si incorporam rand pe rand faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam jumatate din...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Curatam bananele de coaja, apoi le zdrobim cu furculita intr-un castron.
Adaugam taratele de ovaz, amestecam pana obtinem un amestec omogen.
Tapetam tava cu hartie de copt, apoi formam cu lingurita gramajoare din amestecul de banana si tarate....
Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul.
Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat elastic.
La final picuram uleiul de masline si il incorporam in aluat, framantam pana cand aluatul...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid.
Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop auriu si foarte dulce (adica pana se topeste tot zaharul caramelizat).
Lasam siropul la racit,...
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C.
Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt amestecat cu zahar pe intreaga suprafata.
Prearam fulgii de nuca de cocos peste unt.
Impartim...
Untul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana.
Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini.
Impartim aluatul obtinut in doua: jumatate ramane asa, iar in cealalta jumatate punem colorantul si esenta de zmeura....
Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul.
Mixam si...
Untul la temperatura camerei se amesteca cu ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si iaurtul.
Cand avem un amestec omogen,adaugam faina si framantam un aluat gras ferm pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora.
Rahatul se taie bucatele.
Tapetam doua tavi...
Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara.
Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am lasat sa se racoreasca putin siropul, am adaugat apoi zeama de lamaie si l-am lasat la racit complet....
Punem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut.
Amestecam, apoi adaugam faina si franatam un aluat elastic pe care il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel...
Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta.
Adaugam zeama de...
Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.
Bate spuma albusurile cu praful de sare.
Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Incorporeaza simultan faina proaspat cernuta si albusurile batute spuma, in...
Spalam capsunile si le taiem bucatele.
Cuptorul il preincalzim la 175 grade C.
Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de copt.
Adaugam iaurtul si faina integrala, mixam. Incoporam spuma de albusuri, turnam...
Desert budinca de quinoa cu capsuni si cacao
Pentru inceput se spala quinoa in mai multe ape sau intr-o strecuratoare direct sub jetul de apa rece. Punem la fiert laptele alaturi de quinoa spalata si de semintele de in, lasam sa fiarba amestecand continuu pana scade laptele. Adaugam indulcitorul sau zaharul si amestecam energic...
Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de copt. Cand galbenusurile isi dubleaza volumul, se toarna in fir subtire apa minerala, mixand in...
Desert fursecuri cu mac si lamaie
Intr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, untul la temperatura camerei, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul, pudra de turmeric si praful de copt. Omogenizam bine ingredientele, apoi adaugam faina atat cat cere aluatul, pana il obtinem ferm, usor de modelat si nelipicios....
Desert guguluf cu lamaie si mac
Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul tos, praful de copt, coaja de lamaie si semintele de mac. Adaugam apoi zeama de la 1/2 lamaie, amestecam. Renuntam la...
Desert strudel de post cu mere de vara
Merele se spala bine si se curata de stricaciuni, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 200 gr. zahar tos si doua plicuri zahar vanilat. Cand scade sucul lasat de mere, se da cratita deoparte de pe foc si se presara putin gris, apoi se...
Desert savarine dospite
Drojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator. Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta. Mixam si obtinem un aluat lipicios, mult mai consistent decat cel pentru clatite. Lasam aluatul acoperit cca 15 minute....
Desert prajitura frageda cu mere de vara
Spalam merele, le curatam de eventualele stricaciuni si le trecem pe razatoarea cu ochiuri largi. Punem merele rase in cratita la calit impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Lasam la foc mediu pana scade sucul lasat de mere. Oprim focul, adaugam un praf de scortisoara si lasam la racit....
Desert briose cu ciocolata si nuca de cocos
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri presaram un praf de sare, apoi batem albusurile spuma. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam praful de copt si picuram in fir subtire cele 5 linguri de apa minerala,...
Desert tarta frageda cu prune si rodie
Scoatem semintele din rodie cu grija, sa nu le zdrobim. Prunele se spala, se rup in doua, scoatem samburii,apoi le taiem feliute. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu praful de sare, coaja de lamaie rasa si 2 linguri de zahar si cu oul. Adaugam apoi faina, amestecam totul foarte...
Desert prajitura de post cu visine si frisca vegetala
Uleiul se pune intr-un castron din plastic incapator impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt si pudra de turmeric. Mixam cateva minute, apoi adaugam apa si faina. Amestecul trebuie mixat cateva minute bune pentru ca granulele de zahar sa se dizolve si faina sa se incorporeze...
Desert negresa de post cu cirese si glazura de cacao
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade Celsius. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Ciresele se spala si se injumatatesc, scotand samburii. Ingredientele lichide: ulei, esenta de rom si apa minerala se toarna intr-un castron din plastic incapator. Adaugam zaharul si...
Desert prajitura cu branza dulce si biscuiti Oreo
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic, apoi se lasa la racorit. Branza se mixeaza bine zaharul pudra si cel vanilat. Adaugam pe rand cele doua oua, amidonul si omogenizam amestecul de branza. Cele 3 oua ramase se mixeaza cu un praf...
Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata
Untul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator. Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina. Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel putin o ora la frigider. Tapetam doua tavi cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la rece, rupem...
Desert din quinoa cu jeleu de capsuni
Quinoa se asaza intr-o strecuratoare si se trece cateva minute sub jet de apa rece sa se clateasca foarte bine. Laptele se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu fructoza. Adaugam boabele de quinoa, merisoarele si semintele de canepa decorticate, lasam sa fiarba 10 minute la foc...
Desert cozonac de post cu frisca vegetala
Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un castron de plastic incapator. Adaugam sarea si 2 linguri de zahar, amestecam pana se lichefiaza drojdia. Punem frisca vegetala lichida peste drojdie, adaugam 300 ml apa calduta si coaja de lamaie. Incorporam apoi faina proaspat cernuta si...
Desert prajitura de post cu coacaze si cacao
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si zaharul. Adaugam apoi apa minerala si uleiul, mixam 5 minute ingredientele sa se omogenizeze bine. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina. Turnam 3/4...
Desert rulouri fragede cu mac
Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora. Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde. Laptele il punem la foc...
Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam indulcitorul lichid, mixam pana obtinem o bezea destul de ferma. Renuntam la mixer, luam o spatula din silicon si incorporam rand pe rand faina amestecata cu praful de copt. Adaugam jumatate din...
Desert fursecuri din banane si tarate de ovaz
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam bananele de coaja, apoi le zdrobim cu furculita intr-un castron. Adaugam taratele de ovaz, amestecam pana obtinem un amestec omogen. Tapetam tava cu hartie de copt, apoi formam cu lingurita gramajoare din amestecul de banana si tarate....
Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in
Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat elastic. La final picuram uleiul de masline si il incorporam in aluat, framantam pana cand aluatul...
Desert turta dulce la tava
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid. Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop auriu si foarte dulce (adica pana se topeste tot zaharul caramelizat). Lasam siropul la racit,...
Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt amestecat cu zahar pe intreaga suprafata. Prearam fulgii de nuca de cocos peste unt. Impartim...
Desert biscuiti bicolori cu gust de zmeura
Untul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana. Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul obtinut in doua: jumatate ramane asa, iar in cealalta jumatate punem colorantul si esenta de zmeura....
Desert negresa de post cu visine
Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul. Mixam si...
Desert cornulete fragede cu rahat
Untul la temperatura camerei se amesteca cu ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si iaurtul. Cand avem un amestec omogen,adaugam faina si framantam un aluat gras ferm pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora. Rahatul se taie bucatele. Tapetam doua tavi...
Desert baclava turceasca cu nuca si fistic
Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am lasat sa se racoreasca putin siropul, am adaugat apoi zeama de lamaie si l-am lasat la racit complet....
Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos
Punem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut. Amestecam, apoi adaugam faina si franatam un aluat elastic pe care il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel...
Desert briose cu lamaie, mac si ricotta
Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta. Adaugam zeama de...
Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni
Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc. Incorporeaza simultan faina proaspat cernuta si albusurile batute spuma, in...
Desert prajitura dietetica cu capsuni
Spalam capsunile si le taiem bucatele. Cuptorul il preincalzim la 175 grade C. Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de copt. Adaugam iaurtul si faina integrala, mixam. Incoporam spuma de albusuri, turnam...