Desert guguluf cu lamaie si mac

de Valclaudia in Dulciuri, 5 Aug 2018 | 2109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri seminte de mac
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri de faina alba proaspat cernuta

Glazura:

  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • bombonele din zahar pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu lamaie si mac:

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul tos, praful de copt, coaja de lamaie si semintele de mac.

Adaugam apoi zeama de la 1/2 lamaie, amestecam.

Renuntam la mixer, luam o lingura de lemn si incorporam alternativ spuma de albusuri si faina cernuta. Amestecam usor de sus in jos sa nu iasa tot aerul din spuma batuta.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam amestecul obtinut in tava, apoi dam tava la copt pentru 40 minute.

Facem testul cu scobitoarea, daca guguluful este copt, il scoatem de la cuptor si il rasturnam din forma asa fierbinte pe un gratar unde il lasam la racit.

Dupa racire, se transfera pe un platou si se decoreaza cu glazura de lamaie obtinuta din amestecarea zaharului pudra cu 1 lingura zeama de lamaie.

Presaram bombonele din zahar si lasam in camara pana se intareste glazura.

Portionam apoi si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare