Desert cornulete fragede cu rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 30 Sep 2017 | 5074 vizualizari

 

Ingredient secret: rahat

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de casa
  • 200 gr unt gras
  • 1 iaurt mic
  • 100 gr zahar tos
  • un praf de sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • faina alba cat cuprinde (cca.450-500gr.)
  • 500 gr rahat cu aroma de trandafir
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu rahat:

Untul la temperatura camerei se amesteca cu ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si iaurtul.

Cand avem un amestec omogen,adaugam faina si framantam un aluat gras ferm pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora.

Rahatul se taie bucatele.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Scoatem aluatul de la frigider, apoi il impartim in mingiute de marimea unei mingi de tenis.Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se imparte in 8, punem cate o bucata de rahat la baza fiecarei parti o bucatica de rahat, rulam strans si asezam cornuletele in tavi.

Le coacem pana devin aurii folosind functia de coacere cu ventilatie a cuptorului.

Scoatem cornuletele pe un platou si cat sunt inca fierbinti, le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort zebra cu branza si capsuni