Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 29 Mai 2017 | 4130 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Stratul de budinca:

  • 1 plic budinca de ciocolata Dr. Oetker
  • 450 ml lapte
  • 4 linguri zahar

Stratul de fructe:

  • 500 gr capsuni proaspete

Stratul incolor:

  • 2 plicuri gelatina incolora pentru deserturi
  • 400 ml apa plata
  • 3 stropi esenta de zmeura
  • 4 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni:

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C.

Bate spuma albusurile cu praful de sare.

Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Incorporeaza simultan faina proaspat cernuta si albusurile batute spuma, in amestecul de galbenusuri si zahar, usor, sa nu iasa aerul din spuma batuta.

Unge tava cu ulei, presara putina faina si toarna amestecul obtinut, apoi da tava la copt pentru 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, curata capsunile de codite si spala-le.

Scoate blatul din cuptor, apoi din tava pe un platou.

Pune 400 ml lapte la foc mic impreuna cu 4 linguri de zahar.

Dilueaza pudra din plicul de budinca in 50 ml lapte, apoi toarna amestecul obtinut in laptele care clocoteste pe foc.

Amesteca sa se ingroase, apoi toarna budinca obtinuta peste blatul rece.

Asaza un strat de capsuni peste cel de budinca, apoi prepara stratul incolor de gelatina repetand pasii de la budinca, inlocuind insa laptele cu apa si budinca cu gelatina. Pentru aroma, eu am pus trei picaturi de esenta de zmeura.

Acopera cu acest strat tarta, lasa la racorit si da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai