Desert negresa de post cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 13 Oct 2017 | 4392 vizualizari

 

Prajitura de post

 

INGREDIENTE

  • 50 gr.cacao
  • 550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 300 ml apa minerala
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • o mana de gris
  • 1/2 borcan peltea (de gutui am pus eu)
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 750 gr. visine curatate de samburi
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu visine:

Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul.

Mixam si adaugam apoi apa minerala, incorporam faina, omogenizam.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul obtinut in tava. Nivelam, presaram grisul,asezam din loc in loc visinele si dam apoi tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor,lasam prajitura la racit.

Pudram cu zahar farin,portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

23.10.2017, 05:12

Multumesc navidad_2017

navidad_2017 1

07.02.2018, 21:18

Saptamana trecuta s-a organizat un bufet rece la biserica noastra parohiala si am avut surpriza sa gasesc exact aceasta prajitura la "sectiunea dulciuri"... facuta/adusa de o doamna pe care n-o cunosc decat din vedere! Mi-a spus ca are reteta de la o colega de serviciu (care la randul ei o avea de la... etc... etc) si ca ar fi o prajitura traditionala de Sarbatori in Siebenbürgen (Transilvania), Romania ! Intre timp am reusit sa elucidez "misterul": reteta Dvs trecuse de la mine prin 5 "maini", ca sa ajunga la bufetul cu pricina! Inca o data multumim ptr reteta!

Valclaudia 1

08.02.2018, 06:16

Sa va fie de bine! Ma bucur ca a avut atata succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si foietaj