Foile:
Umplutura:
Decor:
Spalam merele, le curatam de eventualele stricaciuni si le trecem pe razatoarea cu ochiuri largi. Punem merele rase in cratita la calit impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Lasam la foc mediu pana scade sucul lasat de mere. Oprim focul, adaugam un praf de scortisoara si lasam la racit.
Aluatul: ouale, impreuna cu untul la temperatura camerei, iaurtul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul se amesteca foarte bine. Punem faina cernuta si framantam un aluat ferm pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 175 gr. Celsius.
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua.
Intindem prima foaie, o asezam cu grija in tava. Impungem din loc in loc foaia cu furculita, asezam in strat uniform merele calite, presaram deasupra grisul.
Intindem cealalta foaie din care vom decupa inimioare pe care le asezam peste mere.
Dam tava la cuptor pentru 35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem prajitura rumena din cuptor, o pudram cu zahar vanilat pudra de la Dr.Oetker si dupa ce se raceste complet portionam si servim.
Pofta buna!