Pentru glazura si decor:
Intr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, untul la temperatura camerei, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul, pudra de turmeric si praful de copt.
Omogenizam bine ingredientele, apoi adaugam faina atat cat cere aluatul, pana il obtinem ferm, usor de modelat si nelipicios.
Acoperim aluatul astfel obtinut cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Aluatul rece il introducem pe rand in presa pentru fursecuri si spritam formele dorite in tava neunsa.
Dam tava la cuptor si lasam fiecare tura de fursecuri la copt cate 15-20 minute, pana se rumenesc usor la capete.
Scoatem fursecurile din tava intr-un castron si le lasam la racit.
Intr-un castronel punem zaharul pudra, picuram zeama de lamaie si amestecam cu o lingurita pana obtinem o glazura semi-lichida cu care decoram dupa inspiratie fursecurile.
Presaram bombonele colorate si lasam cateva ore sa se intareasca glazura.
Pofta buna!