Preparare blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit astfel incat atunci cand intoarcen castronul cu fundul in jos sa nu mai curga.
Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.
Galbenusurile se fraca cu...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand devin spumoase se adauga zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura pana se intaresc ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand...
Nectarinele se taie feliute.
Se bate ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se dizolva.
Se adauga laptele, esenta se vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar apoi uleiul.
Se tapeteaza o forma de copt sau o tava.
Se toarna compozitia.
Se pun feliile de...
Se spala prunele, se curata de codite.
Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa.
Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la fiert.
Cand clocoteste apa se adauga prunele si se lasa pana isi schimba culoarea.
Se...
Blat ciocolatos:
Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti cafeaua in produsul final.
Se obtine un aluat foarte lichid si curgator.
Se coace la 180°...
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu zaharul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.
Galbenusurile se bat spuma si se aduga peste albusuri.
Se amesteca usor. Se adauga si amestecul de faina si nucile macinate si...
Stafidele se pun intr-un bol si se stropesc cu rom.
Cuptorul se preincalzeste la 190-200°C.
Se dezgheata foietajul. Se taie in 4 patrate. Fiecare patrat se taie din colturi spre centru lasand centrul netaiat.
Se spala merele, se curata de coaja, se scoate cotorul, se scobesc...
Aluatul:
Se cerne faina.
Se adauga sarea si oul batut.
Drojdia se dizolva cu zaharul si se adauga peste faina.
Se toarna putin cate putin din apa calduta si se framanta pana cand aluatul devine elastic.
Se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza.
Se acopera...
Se scoate aluatul din frigider.
Se spala merele, se curata de coaja, se dau pe razatoare si se amesteca cu zahar si scortisoara.
Se taie aluatul in dreptunghiuri.
Se pune umplutura pe fiecare dreptunghi si se ruleaza.
Se aseaza strudelele pe tava tapetata cu hartie de copt....
Pregatirea aluatului:
Se freaca untul cu zaharul si un varf de sare, se adauga oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat se adauga faina amestecand pana se incorporeaza cam jumatate din cantitate, apoi se toarna compozitia pe masa de lucru...
Rahatul se taie in bucatele.
O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se framanta 5-10 minute. Nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Se...
Eu am folosit ~ 1/4 de dovleac.
Am taiat felii dovleacul, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoare.
Aluatul: Intr-un castron se pune apa, sarea, uleiul si otetul. Se adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat consistent.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie subtire. Se...
Pentru blat:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Separat se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri. Se adauga laptele, uleiul si mierea si se amesteca...
Pentru blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa ca la bezea. Se amesteca faina cu nuca macinata si praful de copt si se incorporeaza usor in spuma de albusuri. Se amesteca usor pana se omogenizeaza....
Se scoate aluatul de la rece si se taie in triunghiuri.
Se taie rahatul, se aseaza pe fiecare triunghi si se ruleaza.
Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180-190°C.
Dupa 15 minute se scot, se pudreaza cu zahar...
Mai intai se spala si se curata fructele.
Se taie dupa caz cubulete, rondele, feliute.
Se pun pe rand in cupe.
Se lasa la rece putin pentru a se patrunde gusturile.
Consumati fara limita. ;)
Aluatul:
Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute.
Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios.
Aluatul se da la rece...
Am scos din frigider foaia de aluat.
Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie.
Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul....
Stafidele se pun in apa cu cateva picaturi esenta de rom minim 10 minute, apoi se scurg bine de apa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana...
Se separa galbenisurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul. Deasupra se adauga zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul, se amesteca si se adauga peste albusuri. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Se tapeaza o...
Din toate ingredientele se face o compozitie omogena.
Se incinge o tigaie si se unge cu o picatura de ulei.
Cu ajutorul unui polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie la foc mic. Se misca tigaia astfel incat compozitia sa se intinda uniform in tigaie.
Cand marginile...
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine.
Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena.
Se adauga apoi zaharul si 50 g nuca de cocos si se amesteca energic in continuare.
Se formeaza bilute,...
Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava.
Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam.
Cocosul se presara peste biscuiti uniform.
Peste cocos se pune ciocolata.
Se taie marunt nuca si migdalele si se aseaza in...
Se curata portocalele, se desfac feliile de portocala si se taie bucatele. Se presara pe deasupra o lingura de faina. Faina, praful de copt, sarea, coaja de portocala se pun separat intr-un bol si se amesteca. In alt bol se pune untul la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si se...
Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti).
Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt.
Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul.
Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale,...
Apa se fierbe cu zaharul pana cand se obtine un sirop gros.
Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste complet.
Laptele praf se amesteca cu cacaua.
Se toarna incet siropul peste laptele praf si cacao si se amesteca pana se omogenizeaza bine.
Se adauga esenta de rom.
Se...
Se indeparteaza coaja si tot ce e verde pana ajungem la invelisul alb.
Pe masura ce se curata, se pune fiecare nuca în castronul cu apa rece, care în primele 3-4 ore se schimba de 3 ori. În a patra tura de apa rece se lasa peste noapte împreuna cu cîteva...
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Intr-un bol incapator, se pune...
Fructele de padure se decongeleaza si se sterg.
Intr-o oala mica se pune praful de budinca, zaharul si putin lapte. Se amesteca bine pana dispar cocoloasele. Se toarna restul de lapte si se pune la foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se toarna budinca peste blat si se...
Se scurge iaurtul de zer.
Zaharul, mierea, iaurtul si vanilia se amesteca pana cand se dizolva zaharul.
Amestecul se toarna intr-un recipient cu capac si se da la congelator cateva ore.
In primele 3 ore se scoate recipientul aproximativ din ora in ora si se amesteca usor in el cu o...
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200
Preparare blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit astfel incat atunci cand intoarcen castronul cu fundul in jos sa nu mai curga. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se fraca cu...
Chec marmorat (reteta Multicooker)
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand devin spumoase se adauga zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura pana se intaresc ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand...
Prajitura cu nectarine
Nectarinele se taie feliute. Se bate ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se dizolva. Se adauga laptele, esenta se vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar apoi uleiul. Se tapeteaza o forma de copt sau o tava. Se toarna compozitia. Se pun feliile de...
Compot de prune
Se spala prunele, se curata de codite. Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa. Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la fiert. Cand clocoteste apa se adauga prunele si se lasa pana isi schimba culoarea. Se...
Tort cu multa, multa ciocolata
Blat ciocolatos: Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti cafeaua in produsul final. Se obtine un aluat foarte lichid si curgator. Se coace la 180°...
Tort Boema
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Galbenusurile se bat spuma si se aduga peste albusuri. Se amesteca usor. Se adauga si amestecul de faina si nucile macinate si...
Trandafiri cu mere, stafide si nuci
Stafidele se pun intr-un bol si se stropesc cu rom. Cuptorul se preincalzeste la 190-200°C. Se dezgheata foietajul. Se taie in 4 patrate. Fiecare patrat se taie din colturi spre centru lasand centrul netaiat. Se spala merele, se curata de coaja, se scoate cotorul, se scobesc...
Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures
Aluatul: Se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Drojdia se dizolva cu zaharul si se adauga peste faina. Se toarna putin cate putin din apa calduta si se framanta pana cand aluatul devine elastic. Se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza. Se acopera...
Strudel cu mere
Se scoate aluatul din frigider. Se spala merele, se curata de coaja, se dau pe razatoare si se amesteca cu zahar si scortisoara. Se taie aluatul in dreptunghiuri. Se pune umplutura pe fiecare dreptunghi si se ruleaza. Se aseaza strudelele pe tava tapetata cu hartie de copt....
Tarta cu prune si crumble
Pregatirea aluatului: Se freaca untul cu zaharul si un varf de sare, se adauga oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat se adauga faina amestecand pana se incorporeaza cam jumatate din cantitate, apoi se toarna compozitia pe masa de lucru...
Cornulete cu rahat
Rahatul se taie in bucatele. O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se framanta 5-10 minute. Nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se...
Placinta cu dovleac (si stafide)
Eu am folosit ~ 1/4 de dovleac. Am taiat felii dovleacul, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoare. Aluatul: Intr-un castron se pune apa, sarea, uleiul si otetul. Se adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat consistent. Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie subtire. Se...
Tort Kinder Pingui
Pentru blat: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Separat se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri. Se adauga laptele, uleiul si mierea si se amesteca...
Prajitura cu nuci caramelizate
Pentru blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa ca la bezea. Se amesteca faina cu nuca macinata si praful de copt si se incorporeaza usor in spuma de albusuri. Se amesteca usor pana se omogenizeaza....
Cornulete din foietaj cu rahat
Se scoate aluatul de la rece si se taie in triunghiuri. Se taie rahatul, se aseaza pe fiecare triunghi si se ruleaza. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la 180-190°C. Dupa 15 minute se scot, se pudreaza cu zahar...
Salata de fructe la cupa - Reteta nr. 150!
Mai intai se spala si se curata fructele. Se taie dupa caz cubulete, rondele, feliute. Se pun pe rand in cupe. Se lasa la rece putin pentru a se patrunde gusturile. Consumati fara limita. ;)
Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci
Aluatul: Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute. Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios. Aluatul se da la rece...
Melci cu dovleac si cocos
Am scos din frigider foaia de aluat. Am curatat dovleacul si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Am calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie. Dupa ce s-a inmuiat putin, l-am pus intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine sucul....
Prajitura cu stafide
Stafidele se pun in apa cu cateva picaturi esenta de rom minim 10 minute, apoi se scurg bine de apa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga esenta de vanilie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana...
Prajitura cu gris, cocos si cirese
Se separa galbenisurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul. Deasupra se adauga zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul, se amesteca si se adauga peste albusuri. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeaza o...
Clatite cu dulceata de cirese negre
Din toate ingredientele se face o compozitie omogena. Se incinge o tigaie si se unge cu o picatura de ulei. Cu ajutorul unui polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie la foc mic. Se misca tigaia astfel incat compozitia sa se intinda uniform in tigaie. Cand marginile...
Bomboane Raffaello cu stafide
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom si se lasa cateva minute, apoi se scurg bine. Laptele praf se amesteca cu untul si esenta de vanilie, obtinandu-se o compozitie omogena. Se adauga apoi zaharul si 50 g nuca de cocos si se amesteca energic in continuare. Se formeaza bilute,...
Prajitura magica
Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava. Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam. Cocosul se presara peste biscuiti uniform. Peste cocos se pune ciocolata. Se taie marunt nuca si migdalele si se aseaza in...
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara
Se curata portocalele, se desfac feliile de portocala si se taie bucatele. Se presara pe deasupra o lingura de faina. Faina, praful de copt, sarea, coaja de portocala se pun separat intr-un bol si se amesteca. In alt bol se pune untul la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si se...
Prajitura cu ananas si nuca de cocos
Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti). Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt. Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul. Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale,...
Ciocolatele de casa cu alune si stafide
Apa se fierbe cu zaharul pana cand se obtine un sirop gros. Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste complet. Laptele praf se amesteca cu cacaua. Se toarna incet siropul peste laptele praf si cacao si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de rom. Se...
Dulceata de nuci verzi
Se indeparteaza coaja si tot ce e verde pana ajungem la invelisul alb. Pe masura ce se curata, se pune fiecare nuca în castronul cu apa rece, care în primele 3-4 ore se schimba de 3 ori. În a patra tura de apa rece se lasa peste noapte împreuna cu cîteva...
Pasca fara aluat cu ciocolata
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. Intr-un bol incapator, se pune...
Tarta rapida cu fructe de padure
Fructele de padure se decongeleaza si se sterg. Intr-o oala mica se pune praful de budinca, zaharul si putin lapte. Se amesteca bine pana dispar cocoloasele. Se toarna restul de lapte si se pune la foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se toarna budinca peste blat si se...
Inghetata cu iaurt, miere si vanilie
Se scurge iaurtul de zer. Zaharul, mierea, iaurtul si vanilia se amesteca pana cand se dizolva zaharul. Amestecul se toarna intr-un recipient cu capac si se da la congelator cateva ore. In primele 3 ore se scoate recipientul aproximativ din ora in ora si se amesteca usor in el cu o...