Absolut delicioase aceste cornuri! Mi-au placut cum aratau la Gaby_d si m-au convins sa la incerc. Sursa Nico&Lia
Pentru aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Aluatul:
Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute.
Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele caldut si se incepe framantarea. Se obtine un aluat elastic, nelipicios.
Aluatul se da la rece pana se pregateste umplutura.
Umplutura:
Se maruntesc nucile si se amesteca cu magiunul.
Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati de 28-34 de grame, din care se modeleaza bilute. (La suprafata se formeaza o crusta si mici crapaturi.)
Fiecare biluta se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Se pune cate umplutura, se intinde, se ruleaza (am rulat cu partea crapata in exterior) si i se da forma de potcoava.
Cornurile se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand spatiu intre ele.
Cu ajutorul unei pensule se ung cu galbenus de ou si se lasa sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor se ung cu albus.
Se incalzeste cuptorul la 180°C si se introduce tava.
Se lasa in cuptor pana se rumenesc frumos.
Prima tava am lasat-o putin mai mult si s-au rumenit bine.:)
1
Am injumatatit cantitatile si au rezultat 17 bucati.