Am pregatit rapid aceasta tarta pentru niste prieteni. E o idee buna cand esti pe fuga si vrei sa faci ceva dulce. Ideea retetei: Roza.
Crema:
Gelatina:
Ornat:
Fructele de padure se decongeleaza si se sterg.
Intr-o oala mica se pune praful de budinca, zaharul si putin lapte. Se amesteca bine pana dispar cocoloasele. Se toarna restul de lapte si se pune la foc mediu si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se toarna budinca peste blat si se niveleaza.
Se decoreaza imediat cu fructe pana sa se intareasca budinca.
Intr-o oala se pune gelatina, zaharul si se amesteca bine. Se pune oala pe foc mediu. La inceput va avea un aspect tulbure. Se amesteca pana cand lichidul devine limpede. Se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se toarna peste fructe, astfel incat totul sa fie acoperit de gelatina pentru a se pastra aspectul proaspat.
Pofta buna!
1
Se poate orna dupa prefetinta.
2
Se poate servi cu frisca batuta.