Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara

de Tabita _ in Dulciuri, 17 Oct 2013 | 13840 vizualizari

 

Daca iubiti portocalele, ciocolata si va plac checurile umede, acesta ar putea fi desertul ideal. Am plecat de la reteta Gabrielei si am tot adaptat-o pana a iesit aceasta minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 250 g iaurt (3,6% grasime)
  • praf de copt
  • sare
  • 3 portocale (aprox 500 g)
  • sucul si coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic zahar vanilat

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 1-2 linguri unt
  • 50 g nuca
  • un praf de scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara:

Se curata portocalele, se desfac feliile de portocala si se taie bucatele. Se presara pe deasupra o lingura de faina. Faina, praful de copt, sarea, coaja de portocala se pun separat intr-un bol si se amesteca. In alt bol se pune untul la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza cateva minute pana devine cremos.

Se adauga pe rand ouale mixand bine dupa fiecare. Se adauga sucul de portocala si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Se pune faina si se amesteca bine, apoi se adauga si bucatile de portocala si se incorporeaza in compozitie. Se incinge cuptorul la 150° -160°C. Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da checul la cuptor pentru 60-70 de minute. Cand s-a rumenit usor il testam cu o scobitoarea.

Daca scobitoarea iese cutata, checul este copt. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou. Glazura: Nuca se macina si se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra. Ciocolata si untul se pun intr-un bol si se pune la topit in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, apoi se amesteca bine.

Se toarna glazura de ciocolata peste chec si se presara amestecul de nuca si scortisoara.    

TIPS-URI

1

In loc de glazura se poate pudra cu zahar pudra.

2

Portocalele se pot inlocui cu alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec fin cu cacao