Daca iubiti portocalele, ciocolata si va plac checurile umede, acesta ar putea fi desertul ideal. Am plecat de la reteta Gabrielei si am tot adaptat-o pana a iesit aceasta minunatie.
Glazura:
Se curata portocalele, se desfac feliile de portocala si se taie bucatele. Se presara pe deasupra o lingura de faina. Faina, praful de copt, sarea, coaja de portocala se pun separat intr-un bol si se amesteca. In alt bol se pune untul la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza cateva minute pana devine cremos.
Se adauga pe rand ouale mixand bine dupa fiecare. Se adauga sucul de portocala si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Se pune faina si se amesteca bine, apoi se adauga si bucatile de portocala si se incorporeaza in compozitie. Se incinge cuptorul la 150° -160°C. Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da checul la cuptor pentru 60-70 de minute. Cand s-a rumenit usor il testam cu o scobitoarea.
Daca scobitoarea iese cutata, checul este copt. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou. Glazura: Nuca se macina si se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra. Ciocolata si untul se pun intr-un bol si se pune la topit in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, apoi se amesteca bine.
Se toarna glazura de ciocolata peste chec si se presara amestecul de nuca si scortisoara.
1
In loc de glazura se poate pudra cu zahar pudra.
2
Portocalele se pot inlocui cu alte fructe.