Mi-a placut mult acest tort Are un gust senzational. Multumesc Vio pentru inspiratie.
Pentru blat:
Pentru crema:
Preparare blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit astfel incat atunci cand intoarcen castronul cu fundul in jos sa nu mai curga.
Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.
Galbenusurile se fraca cu uleiul ca la maioneza. Si se adauga peste bezea.
Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.
Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.
Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30 de minute.
Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.
Preparare crema:
Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga zaharul pudra si nessul si se mixeaza pana capata consistenta. Atentie daca se bate prea mult se poate taia!
Se pune gelatina intr-un castronel si se adaugam 50 ml apa.
Se lasam sa se hidrateze. Apoi se da la microunde pentru 30-40 secunde atat cat sa se dizolve. Sau se poate dizolva deasupra unui vas cu apa fierbinte.
Cand cristalele de gelatina s-au dizolvat si a ramas un lichid limpede adaugam peste iaurt si mixam bine ca sa se incorporeze uniform.
Se aduga compozitia de iaurt peste frisca si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Se aseza mai intai blatul intr-o forma cu margini detasabile, apoi se toarna compozitia de iaurt si ness. Se da la rece pentru minim 3-4 ore.
Se desfac peretii laterali ai vasului.
Am decorat cu nes si putina crema din compozitie.
1
Se decoreza dupa preferinta.