Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200

de Tabita _ in Torturi, 31 Mai 2014 | 10103 vizualizari

 

Mi-a placut mult acest tort Are un gust senzational. Multumesc Vio pentru inspiratie.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml iaurt simplu
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura nes
  • 3 plicuri gelatina (1 din ele era rosu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200:

Preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit astfel incat atunci cand intoarcen castronul cu fundul in jos sa nu mai curga.

Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se fraca cu uleiul ca la maioneza. Si se adauga peste bezea.

Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.

Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.

Preparare crema:

Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga zaharul pudra si nessul si se mixeaza pana capata consistenta. Atentie daca se bate prea mult se poate taia!

Se pune gelatina intr-un castronel si se adaugam 50 ml apa.

Se lasam sa se hidrateze. Apoi se da la microunde pentru 30-40 secunde atat cat sa se dizolve. Sau se poate dizolva deasupra unui vas cu apa fierbinte.

Cand cristalele de gelatina s-au dizolvat si a ramas un lichid limpede adaugam peste iaurt si mixam bine ca sa se incorporeze uniform. 

Se aduga compozitia de iaurt peste frisca si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se aseza mai intai blatul intr-o forma cu margini detasabile, apoi se toarna compozitia de iaurt si ness. Se da la rece pentru minim 3-4 ore.

Se desfac peretii laterali ai vasului.

Am decorat cu nes si putina crema din compozitie.

 

TIPS-URI

1

Se decoreza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone