Tabita _

4

Bucataras
grozav

București

Bucataras din 16.02.2013

RETETE301
PRIETENI343
Retete / Dulciuri

Brownie cu piersici

In Prajituri la 2 Iun 2013

Prepararea aluatului: Untul se freaca bine cu zaharul pana devine ca o crema. Se adaugagalbenusurile unul cate unul pana la integrarea completa. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se adauga iaurtul si ciocolata. Separat, albusurile se...

Briose cu iaurt si fructe de padure

In Prajituri la 2 Iun 2013

Se lasa sa se decongeleze fructele de padure. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se incorporeaza usor uleiul, apoi iaurtul. Se amesteca 200 g faina cu praful de copt si...

Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune

In Prajituri la 2 Iun 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.  Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, sare, praf de copt, bicarbonat.  Fructele de padure se pudreaza cu faina.  Smantana se amesteca cu cafeaua.  Zaharul se freaca cu untul si se...

Tarta delicioasa cu mere si stafide

In Dulciuri la 31 Mai 2013

Margarina se amesteca cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se amesteca. Aluatul se pune pe masa si se framanta repede, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute. Se pune zahar intr-o tigaie. Atunci cand s-a rumenit putin...

Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

In Dulciuri la 31 Mai 2013

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se incorporeaza usor uleiul, apoi iaurtul. Se amesteca 200 g faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se amesteca treptat in...

Peltea (jeleu) din flori de soc

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2013

Florile de soc se pun intr-un vas. Peste ele se toarna sucul de mere. Se lasa vasul, acoperit, peste noapte, la loc răcrăcoros.  A doua zi se strecoara sucul şi se pune la fiert cu zahărul si se fierbe 5-10 minute. Când lichidul începe să se închege, se...

Sirop concentrat din flori de soc si lamaie

In Sirop / Compot la 31 Mai 2013

Apa si florile de soc se pun la fiert.  Se strecoara siropul si se adauga zaharul. Se pun din nou la fiert si se lasa sa fiarba pina devine siropos.  Apoi se adauga lamaile, in prealabil bine spalate si taiate felii, si mai lasam sa fiarba. Siropul se toarna fierbinte in...

Sirop din flori de salcam

In Sirop / Compot la 31 Mai 2013

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine. Se clatesc in cateva ape.  Se pune apa pe foc si cand da in clocot se adauga floarea. Se lasa la fiert vreo 20 de minute. Se opreste focul si se lasa la macerat pana a doua zi. Se strecoara siropul. Se adauga zaharul, sucul de lamaie si...

Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100

In Dulciuri la 23 Mai 2013

Pentru reusita cozonacului: in bucatarie trebuie sa fie cald, sa nu fie curent. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 de minute. Faina se cerne si se pune intr-un castron adanc. In mijlocul fainii se face o adancitura in care  se...

Cozonac cu umplutura mixta

In Dulciuri la 17 Mai 2013

 Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la loc cald cu vasul acoperit cu un prosop. (Daca e rece in casa puneti vasul sub o patura sau plapuma.)...

Dulceata din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 16 Mai 2013

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine. Le clatim in cateva ape. Se face un sirop din apa si zahar.  Cand apa  clocoteste se adauga florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se lasa sa fiarba pana capata consistenta mierii.  Pentru a sti cand e...

Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

In Prajituri la 28 Apr 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca ingredientele uscat: faina cacaoa, praful de copt, sare, bicarbonat. Cafeaua se amesteca cu smantana. Fructele de padure se pudreaza cu faina. Untul se freaca cu zaharul si se adauga treptat cate un oupana se...

Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

In Torturi la 26 Apr 2013

Alunele, zaharul si apa se pun intr-o cratita. Se pune cratita pe foc la Bain Marie ( se pune  cratita, care nu atinge apa, intr-o oala mai mare cu apa) si se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca. In compozitia rece se amesteca galbenusurile, vanilia si cacaua....

Alba ca Zapada (Lamaita)

In Prajituri la 14 Apr 2013

Foi: Se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga uleiul cate putin, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga laptele. Se adauga si faina in compozitie, cate putin. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga. Trebuie sa iasa un aluat...

Tort inima 'Bucataras Grozav'

In Torturi la 14 Apr 2013

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul.  Se amesteca cele doua compozitii. Faina amestecata cu praful de copt si cacaua se adauga treptat. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da cuptor pentru 30-35 de...

Eclere

In Dulciuri la 13 Apr 2013

Prima data ne vom ocupa de aluatul pentru eclere . Se pune la fiert apa cu laptele. Se adauga untul si praful de sare si se lasa totul sa fiarba pana se topeste untul. Se adauga toata faina si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se amesteca bine aluatul cateva minute, pentru a...

Biscuiti nemtesti cu scortisoara

In Dulciuri la 13 Apr 2013

Se mixeaza bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul, apoi se adauga oul si vanilia. Se mixeaza pana la omogenizare. Se amesteca intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara si cuisoarele pisate si se pun peste amestecul de unt si ou, amestecand usor cu o spatula. Se...

Chec marmorat reteta de chec pufos si economic

In Prajituri la 12 Apr 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile...

Biscuiti spiralati

In Prajituri la 12 Apr 2013

Este important ca oul si untul sa se scoata din timp din frigider la tempetatura camerei. Untul se bate bine cu zaharul pana devine ca o spuma. Se adauga oul si se amesteca in continuare. Compozitia se imparte in doua. Una din parti se amesteca cu faina si se formeaza o bila de aluat. A doua...

Mar umplut la cuptor

In Dulciuri la 12 Apr 2013

 Se  curata banana si portocala de coaja si se taie marunt. Marul se spala se scobeste cu ajutorul unei linguri sau a unei lingurite, se scoate cotorul si se pudreaza zaharul. Se coace marul la cuptor 15 minute la 200 ° C. Se amesteca intr-un bol fructele si se stropesc cu...

"Cosite" din aluat de foietaj cu gem si rahat

In Dulciuri la 11 Apr 2013

Se scoate aluatul din frigider, se lasa putin sa se dezghete si se taie 6 dreptunghiuri. Se lasa un spatiu in mijlocul aluatului unde se pune umplutura, iar pe margini se fac taieturi. Se aseaza umplutura pe mijloc si se impleteste "cosita". Se pune in tava tapetata cu hartie...

Rulada cu gem de capsuni si ciocolata

In Dulciuri la 11 Apr 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pun peste albusurile batute. Se adauga esenta de vanilie si faina. Se amesteca usor, de jos in sus. Se pune hartie de copt in tava si se intinde aluatul uniform....

Prajitura linzer cu gem de capsuni

In Prajituri la 10 Apr 2013

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si bicarbonatul stins in otet. Se amesteca bine, apoi se adauga faina pana se obtine un aluat ca o smantana mai groasa. Se pastreaza deoparte 5-6 linguri si restul compozitiei se toarna in tava tapetata cu hartie de copt....

Pufuleti de casa

In Dulciuri la 28 Mar 2013

Am amestecat malaiul, apa, uleiul si sarea. Am "framantat" cateva minute cu mana.  Am tapetat o tava cu faina. Am modelat pufuleti cu faina.  Am dat la cuptor la foc mic (150° C) pentru 30 de minute.

Prajitura inteligenta (desteapta)

In Prajituri la 24 Mar 2013

Se pune untul si ciocolata la topit intr-un ibric pe foc. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca cu galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata topita cu untul, racita si faina in ploaie. Se adauga laptele putin incalzit, cate putin, se amesteca, apoi...

Flori de ciocolata

In Prajituri la 21 Mar 2013

Incingem cuptorul la 160-170°C. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga zaharul, laptele si uleiul si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale, se adauga in compozitie si se amesteca bine. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca. Se ung formele de silicon cu putin...

Langosi cu branza sarata ca la mama

In Dulciuri la 20 Mar 2013

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna apa (40°C). Se dizolva drojdia in apa. Se adauga faina, sarea si zaharul. Se amesteca bine. Se lasa 10 minute si se framanta 15 minute. Se unge un bol cu ulei si se aseaza aluatul. Se lasa la loc cald 30 de minute. Planul de lucru se...

Prajitura cu malai si cirese

In Prajituri la 15 Mar 2013

Se incinge cuptorul la 170° C (foc mediu). Laptele se da in clocot. Am batut oul, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, malaiul si praful de copt, uleiul , am adaugat coaja si zeama de lamaie si am amestecat bine. Am adaugat laptele fierbinte si am amestecat bine. Am tapetat o...

Orez cu lapte cu inima de ciocolata

In Dulciuri la 14 Mar 2013

Orezul se spala si se pune la fiert in 250 ml apa. Se lasa sa fiarba aproape de tot. Se scurge de apa. Se pune peste laptele fierbinte. Se lasa pe foc pana se fierbe orezul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se ung cu putin ulei...

Foietaj din aluat cu gem de caise

In Dulciuri la 10 Mar 2013

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute.  Se incinge cuptorul la 190°. Se taie in patrate, se pune cate o lingurita de gem in fiecare patrat si se unesc colturile la mijloc. Punem foietajul in tava tapetata cu hartie de copt si o...

Afisate 61 - 90 din 103 retete    

Postari recente

publicat la 09.04.2021

Varza dulce calita cu rosii

publicat la 25.12.2020

Ciorba de fasole verde cu scarita

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]