Pasca rapida, pufoasa si aromata, buna in orice perioada a anului. Reteta: truedelights.ro Glazura: La Lena
Aluat:
Glazura:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Intr-un bol incapator, se pune branza proaspata si se paseaza bine cu o furculita. Peste ea se adauga smantana, stafidele (scurse si sterse de apa), faina, grisul, praful de copt, esenta de lamaie si crema de galbenusuri. Se amesteca bine.
Albusurile se bat spuma cu sarea si se incorporeaza usor in compozitie.
Se tapeteaza forma (26 cm) cu hartie de copt si se presara cu biscuiti macinati, apoi se toarna aluatul de pasca.
Se incinge cuptorul la 180° C si se coace timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.
Dupa ce se raceste, se scoate hartia de copt si se aseaza pe un platou.
Glazura: Intr-o cratita se amesteca 4 linguri de zahar cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt.
Se pune pe foc si cand se dizolva toate ingredientele si incepe sa fiarba usor compozitia se da focul mic si se lasa putin pana se ingroasa ca un aluat de clatite.
Aceasta compozitie se toarna peste pasca, se lasa 10-15 minute, apoi se da la frigider pentru 2-3 ore minim.
Pofta buna!
1
In loc de glazura, se poate pudra cu zahar.
2
Este foarte buna calda, dar si mai buna este servita rece.