Placinta cu dovleac (si stafide)

de Tabita _ in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 5627 vizualizari

 

Imi place foarte mult dovleacul. Am cumparat un dovleac mare din Romania si m-am hotarat sa fac aceasta placinta. Am facut-o de mai multe ori ca se trecea prea repede. ;)
Reteta e de la Nadea68 (de pe Bucataras). Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1.5-2 kg
  • 250 ml apa
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar
  • faina cat cuprinde ~600g
  • 1 lingura otet
  • sare
  • ulei pt uns tava
  • (stafide)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac (si stafide):

Eu am folosit ~ 1/4 de dovleac.

Am taiat felii dovleacul, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoare.

Aluatul: Intr-un castron se pune apa, sarea, uleiul si otetul. Se adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat consistent.

Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie subtire. Se pune dovleacul stors, zahar si se ruleaza.

La fel se procedeaza si cu a doua foaie.

Se unge tava cu ulei si se pune aluatul rulat. Se pune ulei si deasupra.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170-180°C pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Apoi se poate pudra cu zahar pudra.

Dupa ce se racoreste putin, se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus si cateva stafide in umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac (si stafide)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina de post by Lavinia