O prajitura delicioasa, putin umeda. Multumesc Copiosus pentru reteta.>:D<
Tava 24 x 24
Pentru insiropat:
Decor:
Se separa galbenisurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul. Deasupra se adauga zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul, se amesteca si se adauga peste albusuri. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Se tapeaza o tava cu hartie de copt, se toarne compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 160° (foc mediu) pentru 30 de minute pana capata o culoare aurie.
Intre timp se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul si mierea.
Dupa ce prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si imediat se toarna laptele incalzit. Se lasa pana se raceste si dupa ce tot laptele a fost absorbit. Apoi se presara pe deasupra cocos. Se orneaza cu cirese din dulceata, se taie si se serveste.
Pofta buna!
1
In loc de cocos se poate pune zahar pudra.