Compot de prune

de Tabita _ in Sirop / Compot, 28 Mar 2014 | 6314 vizualizari

 

Un compot bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 250 zahar (sau mai mult)
  • 1,5 l apa
  • 1 praf de scortisoara
  • cateva cuisoare
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Se spala prunele, se curata de codite.

Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa.

Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la fiert. 

Cand clocoteste apa se adauga prunele si se lasa pana isi schimba culoarea.

Se adauga zeama de lamaie (este un bun conservant) si se pun in borcane.

Borcanele sterilizate in prealabil se pun pe lama unui cutit.

Se aseaza prunele in borcane, lasand 2-3 degete loc pentru siropul caldut. Se adauga siropul.

Se inchid bine borcanele cu capace.

Se acopera cu paturi si se lasa pana se racesc sau pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se pastreaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune