Dim Sum cu pui și lemongrass

de Satisfyyourcravings in Pui, 4 Mar 2013 | 8214 vizualizari

 

Aceste mici găluște chinezești au o aromă proaspătă și complexă.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui fără piele şi os
  • 30 bucăţi rotunde de aluat pentru dim sum
  • 1 ardei mic fără sâmburi
  • 1 bucată mică de ghimbir
  • 1 chili roşi fără seminţe
  • 1 tulpină de lemongrass
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 1 linguriţă ulei de susan
  • 1 linguri sos de soia
  • 2 frunze de lime
  • câteva tulpini de creson pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dim Sum cu pui și lemongrass:

Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa. 

Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare.

Se ia o bucată de aluat și se udă marginile cu apă. Se așează în mijloc 1/2 linguriță de umplutură, se aduce una dintre părți peste cealaltă. Se împachetează partea superioară, pornind de la unul dintre capete astfel încât să formeze mici volănașe. Se verifică pentru ca marginile să fie bine lipite.

Într-un steamer din bambus se așează o bucată de hârtie de pergament ce a fost tăiată incomplet radial pentru a permite aburului să pătrundă în steamer. 

Într-un wok se încălzește destulă apă cât să nu se evapore prea repede, dar aceasta nu trebuie să atingă steamerul şi se adaugă şi frunzele de lime. 

Se așează dim sum în steamer și se așează steamerul peste wok. Se lasă la foc mediu 20 de minute. 

Se scot cu grijă de pe hârtia de pergament. 

Se ornează cu tulpini de creson și consumă fierbinți cu diverse sosuri.

TIPS-URI

1

Rețeta pentru aluatul de dim sum o găsiți la: http://www.bucataras.ro/retete/supa-wonton-37997.html

2

Ceapa roşie poate fi înlocuită cu 2 fire de ceapă verde

3

Dim sum au tendința să se lipească. De aceea recomand hârtia de pergament pentru steamer

4

Dacă nu doriți să le gătiți la aburi, dim sum se pot prăji în puțin ulei 5-6 minute, apoi se adaugă în tigaie 1/2 cană de apă. Se acoperă, se lasă 10-12 minute la foc potrivit, apoi se ia capacul și se mai lasă până când tot lichidul s-a evaporat

5

Frunzele de lime se pot înlocui cu supă sau alte plante dacă doriți să adaugați un plus de aromă preparatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Dim Sum cu pui și lemongrass" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt