Stamppot cu păstârnac și praz

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Apr 2013 | 4603 vizualizari

 

Pentru prima încercare de a pătrunde în lumea culinară a Olandei, am ales să prepar stamppot- o tocană de cartofi amestecată cu diverse alte legume și care se consumă, în mod tradiținal, cu rookworst- cârnat afumat. Eu am ales însă să-l consum cu somon gătit simplist, la tigaie cu sare și piper.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame cartofi albi, fără coaja și tăiați cuburi
  • 1 tulpina praz, curățată și tăiată în bucăți de 3 cm
  • 1 păstârnac mediu, tăiat în bucăți de 1-2 cm
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml lapte degresat
  • 2 fire de ceapă verde, tăiată rondele
  • 70 ml creme fraiche
  • 25 grame chives, tocat
  • 400 grame somon, gătit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stamppot cu păstârnac și praz:

Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute. 

Între timp, se fierb cartofii împreună cu prazul în apă sărată pentru 20 de minute. 

Cartofii și prazul se amestecă cu păstârnacul și cu usturoiul și se pasează ca pentru piure. Se adaugă laptele încălzit și 150 de ml din apa în care au fiert cartofii. Se amestecă și se adaugă și ceapa verde. 

Se amestecă creme fraiche cu chives. 

Se servește stamppot împreună cu creme fraiche și somon.

TIPS-URI

1

Calorii pe porție: 460

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot cu păstârnac și praz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Delilah 1

10.10.2014, 06:16

stamppot-ul olandez e din ceapa si morcov, alaturi de cartofii pisati

Delilah 1

10.10.2014, 06:19

ii spune Hutspot!!!!!!!!!!!!!!!!

Satisfyyourcravings 1

10.10.2014, 20:38

De ce l-am numit Stamppot: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R882632/stamppot-met-pastinaak-en-prei. Data viitoare, documenteaza-te inainte de a comenta!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Risotto