Spanacul oferă acestei pizza efectul răcoritor de care avea nevoie.
Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază.
Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şibusuioc. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute.
Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.
După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se modelează aluatul în formă circulară de mărimea dorită.
Bucăţile de pui se sărează şi se piperează şi se gătesc la foc mediu, până prind puţină culoare.
Într-un wok se încălzește puțin ulei de măsline și se așează aluatul. Se gătește la foc mediu spre mare până când se formează mici bule pe suprafața aluatului, iar baza este fermă.
Se întinde ketchup de toată suprafaţa, apoi se aşează bucăţile de pui, iar la final mozzarella.
Se transferă aluatul pe o tavă și se introduce la cuptor, pe raftul superior, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute sau până când mozzarella s-a topit și are o culoare aurie.
Se lasă câteva minute la răcit, apoi se aşează frunzele de spanac.