Valoarea calorică a burgerului scade considerabil dacă acesta nu este prăjit. Tocmai de aceea am ales varianta de a-i coace în cuptor, păstrând în acest mod gustul ușor afumat fără a face compromisuri. Dacă renunțați la chiflă sau bagel, atunci burgerul este recomandat chiar și celor care tin dietă (valoarea calorică scade de la 486 la 206) . Jalapeno este un ardei iute cultivat mai ales în Mexic. Acesta se plasează se scala Scoville (care măsoară nivelul de capsicină prezentă în ardeii iuți) între 3500 și 8000, pe același loc ca și sosul tabasco.
Carnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper.
Se formează 3 bile de compoziție de mărimea palmei care se presează apoi cu două degete până devine un disc cu rază mai mare decât palma și gros de 1/2 cm.
Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pe raftul superior pentru 3 minute pe fiecare parte.
Bagelul se taie longitudinal complet. Se ung părțile interioare ale feliilor rezultate cu ketchup și se așează felii de roșii. Deasupra se așează burgerul, iar apoi mix de salată. Sandvișul se acoperă cu felia de bagel rămasă.
Se procedează la fel și pentru ceilalți bagels.
Se servesc imediat.
1
În cazul în care compoziția este prea umedă, puteți adauga 2 linguri de pesmet.
2
Jalapeno se poate înlocui cu chili.
3
Calorii pe porție: 482