Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript

de Satisfyyourcravings in Pui, 18 Mar 2013 | 4622 vizualizari

 

Trebuie să recunosc că priveam cu scepticism aceste chifle chinezești pentru că nu-mi puteam imagina cum ar putea să se gătească la aburi un aluat, însă rezultatul este nemaipomenit de bun.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame făină albă
  • 1 1/3 linguriță drojdie activă uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/3 linguriță zahăr
  • 1 linguriță ulei plus 1 lingură pentru uns
  • 150 ml apă călduță
  • 1 piept de pui fără piele și os
  • sare/piper
  • sos picant (am folosit sos de piri piri cu usturoi)
  • 1/3 castravete tăiat felii subțiti
  • 2 fire de ceapă verde tăiată rondele
  • salată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript:

Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.

Se transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se frământă 5 minute, până se obține un aluat fin și ferm.

Se transferă într-un bol uns cu puțin ulei și se întoarce pe toate părțile pentru a fi acoperit de ulei. Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească la temperatura camerei 45 de minute până la 1 oră. 

Se scoate aerul din aluat, se formează 4 bile de mărimea pumnului, se așează pe hârtie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se lasă din nou la crescut 30 de minute. 

Se aplatizează bilele cu podul palmei pentru a obține discuri groase de 1/2 cm. Se unge suprafața cu ulei, se împachetează în jumătate și se unge partea superioară cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut 30 de minute. 

Se încălzește puțină apă într-un wok. Se aşeză chiflele într-un steamer a cărui bază a fost acoperită incomplet cu hârtie de copt. Se așează chiflele la distranță între ele, se acoperă steamerul cu capacul acestuia, se așează pe wok la foc mediu și se gătesc 10 minute. 

Se transferă pe farfurii. 

Într-un wok se încălzește puțin ulei. Se taie pieptul de pui longitudinal în felii subțiti. Se acoperă cu sare și piper și se așează în wok. Se frige pe ambele părți timp de 2-3 minute. 

Se unge interiorul fiecărei chifle cu sos picant. Se așează felii de castravete, apoi bucăți de pui și ceapă verde. La sfârșit se așează salata verde și se consumă imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

19.03.2013, 11:25

interesant

CookieMonster 1

27.03.2013, 15:03

ce bine arata! am sa incerc si eu

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle chinezesti