De prima dată când am încercat această supă minunată am rămas impresionată de gustul său foarte plăcut și revigorant și mi-am dorit să o fac și eu. Așadar, iat-o!
Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Se adaugă ghimbirul. lemongrass, frunzele de lime, usturoiul și chili. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se lasă 7-8 minute, până când aromele au infuzat supa.
Ciupercile shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte, apoi se înlătură piciorușul și se taie felii.
Dacă folosiți tăiței, aceștia se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se așează în farfurii.
Se adaugă ciupercile, mazărea și bak choy în supă și se lasă să fierbă câteva minute.
La final se adaugă sucul de lime și coriandrul.
Se toarnă supa în boluri, se ornează cu ceapă verde și se consumă fierbinte.
1
Ghimbirul, frunzele de lime, chili, lemongrass și usturoiul nu se mănâncă.
2
Prima dată nu am avut lemongrass și frunze de lime, supa a ieșit foarte bună, însă gustul regivorant nu a mai fost atât de prezent.