RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Aperitive / Garnituri

Flan cu ton, spanac si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2012

Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor.  Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si...

Sufleu dublu cu crema elvetiana

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2012

Intr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul( nu mult). Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi compozitia de spanac cu lapte. Tinem vasul la foc mic maxm 5 minute pana compozitia devine cremoasa. Tragem cratita de pe foc, adaugam branza Gruyere rasa,...

Tarta cu branza si legume

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2012

Blatul de tarta : Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat care se pune la rece pentru o ora. Legumele: Se fierb in coaja cartofii se curata si se taie marunt. Se toaca legumele si se soteaza in  tigaie in unt la foc mic. Am adaugat si cartofii . Se lasa pana...

Aperitiv cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2012

Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana( daca mai este necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina). Infoliem aluatul si-l dam la rece pana pregatim umplutura aperitivului. Amestecam ouale cu un praf de sare apoi adaugam ricotta, smantana,...

Placinte din mamaliga cu branza la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2012

Din aceasta cantitate vor iesi 10 placinte uriase cat roata carului( asa ca in amintirile mele). Daca doriti puteti sa injumatati cantitatile si sa faceti niste placinte mai mici. Pentru mamaliga am pus apa la fiert cu praful de sare si cand a dat primul clocot am turnat toata cantitatea de...

Placinta cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2012

Tocam la masina ceapa, pieptul de pui si ciupercutele apoi mararul si patrunjelul. Punem boiaua si piperul. Intr-o tigaie incingem uleiul si impreuna cu doua linguri de apa  punem si carnea. Dupa 5 minute adaugam si untul. O tinem pana se albeste in jur de 15 minute .  Saram dupa...

Tarta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2012

Preparam blatul: Amestecam mascarpone untul si branza de vaci pana devin o crema, adaugam ouale praful de sare si faina. Rezulta o coca fina pe care o vom imparti in doua bucati pe care le vom infolia si le vom da pentru 30 de minute la rece. Intre timp pregatim crema de branzeturi....

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2011

Untul moale , ouale, cascavalul ras, branza feta, branza de vaci, smantana se amesteca bine apoi se adauga cate putina faina si se framanta aluatul adaugand si uleiul de masline, sarea si restul de faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. E posibil sa mai aveti nevoie de...

Saratele cu telemea si chimen

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2011

Se amesteca ingredientele pentru aluat, avand grija ca untul sa fie la temperatura camerei si branza sa fie rasa si se framanta un aluat bun care nu se mai lipeste de maini. Se intinde o foaie mai grosuta( eu am intins pe o foaie pergament) si se taie cu un cutit( rotita de pizza)  in...

Placinta dobrogeana

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2011

Prepararea foilor: Facem un aluat care iese perfect din ingredientele de mai sus. Rupem 7 bucati din aluat. Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram suprafata cu putina faina. Eu am intins pe o foaie pergament. Intre timp preparam si compozitia...

Pleurotus pane cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2011

  Preparam ciupercile pleurotus pane in felul urmator: Intr-un vas adanc batem ouale impreuna cu sarea, apoi adaugam iaurtul, cascavalul ras, faina si bicarbonatul. Trecem fiecare ciupercuta prin compozitie, apoi o tavalim prin pesmet( in alt vas). Prajim pe ambele parti pana...

Tarta mediteraneeana cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2011

Prepararea blatului: Se pun ingredientele pentru blat in vasul de framantat mai putin faina si bicarbonatul. Se introduce mixerul vertical si se mixeaza pana devine totul o crema( se poate mixa si cu mixerul obisnuit), Se pune faina amestecata cu bicarbonat si se framanta un aluat foarte bun...

Placinta cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2011

Modul de preparare al placintei cu somon afumat este unul destul de simplu: Amestecam la mixer in ordinea de mai sus ingredientele pentru blat, Ungem o tava cu unt si turnam compozitia. Punem si bucatile de somon iar deasupra radem parmezan apoi ungem cu sosul de rosii . Dam la cuptor...

Saleuri cu cascaval si chimen

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2011

Preparare Saleuri cu cascaval si chimen Am amestecat in vasul de framantat, faina, sarea si untul moale la temperatura camerei, apoi am adaugat cascavalul si smantana si am framantat un aluat bun putin mai gros. L-am impartit in trei  Am taiat o foaie pergament si am intins pe ea prima...

Budinca de omleta cu legume si feta

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2011

Punem o tigaie( eu am pus un wok) pe foc si incingem usor uleiul. Adaugam legumele date pe razatoare, ardeiul taiat cubulete si le sotam pana se inmoaie la foc destul de iute. Intre timp batem 5 oua cu 100 gr smantana, sare dupa gust si piper si turnam peste legume. Deasupra punem branza...

Zacusca de vara cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2011

1. Am spalat si am taiat cubulete dovleceii...eu nu i-am curatat de coaja( Andreea da), apoi i-am fiert pana s-au inmuiat in apa cu putina sare. Eu am pus ceapa si morcovii in robot la maruntit, apoi si ardeii spalati si curatati. Dovleceii i-am scurs si i-am mixat intr-un piure. Am...

Tarta cu branza si ardei

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2011

Pregatim blatul: In vasul de framantat punem faina cernuta , apoi mascarpone si apa, apoi si smantana si incepem sa framantam pana incorporam bine ingredientele si obtinem un aluat din care formam o bila. Infoliem aluatul si-l dam la rece 30 de minute pana pregatim compozitia. In vasul de...

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2011

Spalam conopida, o curatam si o desfacem in buchetele. O punem intr-un vas la fiert si dam cateva clocote. O scurgem si o lasam deoparte. Pregatim o tigaie adanca, punem untul la topit si desfacem in el faina, apoi stingem cu laptele si facem un sos mai grosut ca o smantana. Potrivim...

Cartofi rumeniti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2011

Iata si autorul retetei bucatarul Heston...jos palaria in fata lui...   http://www.youtube.com/watch?v=G2ZYTeXVYyU&feature=mh_lolz&list=FLsRlvIJjcmlo   Am spalat cartofii i-am curatat si i-am taiat in 4 sau in 6. Secretul spune bucatarul din poveste este sa aiba...

Quiche cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2011

Am fiert cartoful apoi l-am lasat foarte putin la racit si l-am amestecat cu restul ingredientelor pentru blat...iese un aluat foarte usor manevrabil...o placere....am intins aluatul pe tava ( pasii ii aveti descrisi frumos si cu fotografii pe blogul Antoninei). Am intepat cu furucilta din loc in...

Oua umplute cu crema de somon afumat si branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2011

Se ferb ouale 10 minute. Taiem ouale pe jumatate si scoatem galbenusurile. Amestecam la blender impreuna cu galbenusurile, crema de branza si somonul bucati. Adaugam si marar dupa dorinta. Umplem jumatatile de ou si servim ....eu am taiat ceapa rosie..foarte gustoasa combinatia...

Placinta stransa cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2011

Amestecam branza cu ouale si mararul, apoi adaugam si smantana. Intindem o foaie de copt in tava de Jena, apoi desfacem foaia de aluat, o punem in tava, asezam branza in mijloc si o strangem aducand marginile in mijloc si acoperind branza. Ungem cu galbenus, presaram chimen si o coacem la...

Flori de dovlecel pane cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Se curata florile de dovlecel( cele mai bune fotografii si modul pas cu pas de curatare eu le-am gasit aici la Laura A).  http://adamache-laura.blogspot.com/2009/06/flori-de-dovlecel-umplute.html Pregatim compozitia pentru pane: Batem ouale cu sarea, adaugam si faina, apoi...

Gratarele de cartofi rasi

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2011

Cartofii se curata , se spala si se dau pe razatoare. Se amesteca cu patrunjelul tocat, se potrivesc de sare si piper.  Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se da focul mai mare. Se pune cu lingura cate o gramajoara de cartofi si apoi se preseaza putin cu dosul lingurii adunandu-se...

Cartofi noi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2011

Se spala, curata cartofii noi, apoi se pun in tava de Jena, se ung cu ulei se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.  Se adauga si putina apa si se dau la cuptor pana sunt facuti...aici( pe gustate). Cand sunt gata se pot servi cu branza rasa deasupra, e o garnitura...

Bulete de mamaliguta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2011

Preparam o mamaliguta  mai vartoasa si o lasam sa se raceasca. Amestecam cu jumatate din cantitatea de branza. Intindem in palma mamaliguta si punem la mijloc din restul de cantitate putina branza. Formam o biluta de mamaliga pe care o tavalim intr-o tigaie in unt topit. Puteti...

Placinta tarinei

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii. Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine. Compozitia...

Vinete pane cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2011

Am curatat vanata de coaja, apoi am taiat-o felii si am presarat sare pe ea. Am batut ouale cu un praf de sare apoi am amestecat pesmetul cu parmezanul ras pe o farfurie, pe o alta farfurie am pus faina. Se tavalesc vinetele prin faina apoi prin ou si prin parmezan cu pesmet. Se prajesc...

Chiftelute de ciuperci si branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Se rad ciupercile pe razatoarea mare, apoi ceapa pe razatoarea mica, se amesteca intr-un vas cu branza, mararul, oul si apoi faina lingura cu lingura, sare si piper dupa gust. Se prajesc in ulei punand cate o lingura din compozitie. Se intorc cu paleta( aveti grija sa nu se rupa). Se...

Cartofi floare

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Alegeti cartofi frumosi, sanatosi, de dimensiunea unui mar pe care ii curatati si-i spalati bine. Ii veti taia cu forma pentru feliat mere. Intr-o tava de jena puneti uleiul si apoi asezati cartofii cu grija sa isi pastreze forma de floare. Stropiti-i cu ulei si presarati ierburile de...

Afisate 121 - 150 din 192 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]