Aperitiv cu somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2012 | 8314 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit de gustos si numai bun pentru o masa de duminica in familie sau alaturi de prieteni dragi...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 220 gr mascarpone 
  • 60 gr unt 
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 gr branza de vaci( la cutie)
  •  1 ou
  •  300 gr faina 
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  •  1 lingurita de sare 
  • 1/4 de lingurita de chimen macinat 

Umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 300 gr somon afumat
  • 150 gr smantana
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • patrunjel si marar
  • 1 ardei capia mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • masline
  • 50 gr parmezan ras
  • 100 gr branza feta
  • 5 linguri de faina

Deasupra:

  • galbenusuri(4-5 eu am pus mai multe)
  • 5-6 linguri smantana
  • 50 gr parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu somon afumat:

Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana( daca mai este necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina).

Infoliem aluatul si-l dam la rece pana pregatim umplutura aperitivului.

Amestecam ouale cu un praf de sare apoi adaugam ricotta, smantana,  verdeata si feta rasa, sarea si faina.

Scoatem aluatul de la rece si-l intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Il vom  intinde cu mana si vom urca aluatul putin si pe peretele tavii de Jena.

Tunrma compozitia.

Asezam parmezanul ras apoi deasupra ardeiul, maslinele ceapa verde si somonul foarte foarte atent curatat( asa cu simt de raspundere sa nu scape vreun os).

Batem galbenusurile cu smantana si parmezan si turnam deasupra.

Coacem in jur de 50 de minute o ora la 180 grade sau pana se rumeneste.

Servim cu placere ...e foarte, foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat