by Ruxy................Cartofi la cuptor tare tare buni, ii recomand ca garnitura sau chiar ca si fel principal vegetarian, eu i-am servit cu chiftelute de ciuperci si branza cu ardei copti....o combinatie foarte potrivita...
Alegeti cartofi frumosi, sanatosi, de dimensiunea unui mar pe care ii curatati si-i spalati bine.
Ii veti taia cu forma pentru feliat mere.
Intr-o tava de jena puneti uleiul si apoi asezati cartofii cu grija sa isi pastreze forma de floare.
Stropiti-i cu ulei si presarati ierburile de provence.
Dati la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.
Intre timp bateti ouale si amestecati-le cu smantana, sarea si piperul.
Dupa 30 de minute veti scoate cartofii si-i veti presara cu branza apoi veti pune amestecul de smantana deasupra.
Radeti parmezan si mai dati la cuptor pentru inca 20 de minute.
Ii veti scoate cu grija de pe tava si-i veti servi cu mare pofta...mmmm...miros grozav!!!