RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete / Aperitive / Garnituri

Cartofi noi deliciosi

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Spalam si curatam cartofii, ii taiem in doua, in trei in functie de dimensiune, ii punem intr-un vas mai adanc si punem deasupra toate ingredientele si usturoiul zdrobit. Ii amestecam foarte bine si ii asezam in tava de Jena, ii dam o ora la cuptor la 200 grade. Sunt atat de gustosi!!!

Decoratiuni pentru masa pascala

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2011

Amestecati toate ingredientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca. Cornul abundentei Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de...

Clatite cu pui si ciuperci in sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2011

Se toaca din cutit carnea de pui foarte marunt. Se incinge uleiul si se adauga untul... se topeste usor, apoi carnea de pui, ceapa tocata si ciupercutele taiate marunt. Se soteaza cinci minute apoi se adauga putina apa si se fierbe carnea bine. La jumatatea fierberii se adauga jumatate din...

Vinete parmigiana cu branza feta

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2011

1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa  deoparte sa iasa sucurile amare. 2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa. Se adauga  rosiile   taiate, restul de sare  si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia...

Icre cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2011

Icrele se mixeaza  in jur de 8 minute( singure). Se pune o lingurita din zeama de lamaie si apoi se amesteca inca putin. Se inmultesc  punand cate putin ulei( nu tot dintr-o data). Se mai adauga cate un strop din zeama de lamaie...si din nou putin ulei...pana cand sunt gata... e...

Orez cu ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

Spalam orezul si apoi il scurgem. Taiem untul in trei. Intr-o cratita incingem uleiul, punem toata ceapa taiata marunt. Punem o parte de unt taiat cubulete. Adaugam orezul si mararul tocat si sotam cinci minute apoi punem apa, apoi din nou o parte de unt si lasam sa fiarba. Cand este...

Omleta de primavara

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2011

Sotam in ulei cinci minute legumele, cu atentie amestecand tot timpul sa nu le ardem , adaugam ouale batute cu putina sare si le tinem pana sunt gata, intorcandu-le cu furculita usor...decoram cu rosii cherry... Astazi am primit un buchetel de ghiocei...vi-l daruiesc cu drag!

Cartofi duchesse a la Ruxy

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2011

Fierbem cartofii ca pentru piure, ii scurgem si amestecam cu laptele, smantana si branza. Batem foarte foarte bine cu un tel. Adaugam cascavalul, potrivim de sare dupa gust si bagam blenderul sa se mixeze bine, astfel incat sa nu ne blocheze spritzul.. Punem compozitia in spritz si formam...

Quiche lorraine

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2011

Aluatul de baza pentru doua tarte: Se amesteca faina si sarea intr-un bol mare. Se adauga untul si grasimea vegetala taiate bucatele si se amesteca bine cu un mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa. Se bate oul cu un tel impreuna cu apa si otetul si se toarna usor peste faina,...

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2011

Punem ceapa la calit 7-8 minute la foc mic in tigaia cu  ulei impreuna cu slaninuta si muschiul taiat bucatele. Lasam la racit. Fierbem cartofii ca pentru piure, apoi ii scurgem. Batem ouale cu smantana potrivim de sare si piper. Ungem cu ulei o tava jena si asezam un strat de...

Placinte cu urda

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Framantam un aluat elastic. Nu e nevoie sa framantam foarte mult doar atat cat sa incorporam bine ingredientele si sa obtinem un aluat maleabil. Lasam la dospit la loc cald, o jumatate de ora in vasul acoperit cu un servet. Facem compozitia de urda amestecand-o  cu mararul si sarea....

Drob de pui cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Tocam pieptul de pui prin masina impreuna cu ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Pe foc mic intr-o tigaie in putin ulei sotam ceapa si ciupercutele maxim zece minute, lasam la racit si apoi dam prin masina de tocat. Amestecam cu compozitia de carne. Adaugam ouale batute in compozitie,...

Ratuste din oua si branza pe valuri de maioneza

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Fierbem ouale tari si apoi dupa ce se racesc le taiem in doua pe lung. Scoatem galbenusurile pe care le vom folosi la alta salata...sau chiar la maioneza asa cum am facut eu... Nu voi scrie cantitatile pentru ca fiecare face cate ratuste doreste. Capul il facem din bilute de branza si-l...

Suberek cu branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2011

Framantam un aluat maleabil din ingredientele  de mai sus. Rupem aluatul in zece bucatele egale( cat de cat). Intindem o foaie subtire si rotunda pe masa de lucru infainata. Punem branza bucatele. Pliem aluatul, acesta va capata forma unui arc de cerc. Unim marginile aducand...

Sparanghel la aburi cu sos de lamaie

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2011

Spalam sparanghelul si indepartam coditele. le taiem de acolo de unde au elasticul legat. Punem apa la fiert si asezam sparanghelul la aburi timp de 5 minute. Scoatem sparanghelul si il legam in manunchiuri cu fire de patrunjel. Pregatim sosul:  Punem untul in tigaie, stoarcem...

Borek cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Amestecam branza cu patrunjelul si cu un ou. Amestecam intr-un bol, ouale cu iaurtul( 200 ml). Ungem tava cu iaurt, apoi asezam una cate una foile si le ungem bine pe fiecare in parte cu iaurt. Baza are 4 foi, apoi punem branza si o asezam uniform, iar partea de deasupra are 3 foi...

Sigara Borek

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Aici aveti o reteta originala care m-a inspirat pe mine...  Branza se amesteca cu patrunjelul tocat marunt, cu oul,  apoi cu apa minerala. Se intinde foaia se pune branza si se ruleaza...lipind capetele cu putina apa. Se prajesc in ulei. Atat de bune!!!!

Piure de cartofi cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2011

Cartofii se fierb bine de tot in coaja, se taie marunt si se amesteca cu untul cat sunt inca calzi. Se bat cu telul se adauga putin cate putin laptele( daca mai este nevoie suplimentam), adaugam si parmezanul, potrivim de sare si servim cald...o bunatate!

Snitele de pui

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2011

Batem, snitelele( eu o fac punandu-le intr-o punga groasa), sa nu sara peste tot. Batem ouale cu laptele,  sarea si faina si facem o compozitie de clatite , subtiem cu apa minerala. Dam fiecare bucata prin  compozitie bine de tot si prajim cu grija sa nu le ardem. Intoarcem de...

Varza calita ca la mama

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2011

Spalam varza bine, iar in functie de cat este de sarata o lasam sau nu la desarat. O tocam marunt din cutit, si o lasam la scurs. Punem uleiul in tava, apoi varza si apa cam pana pe la jumatate. O dam la cuptor si o lasam in jur de 2 ore si jumatate sa se caleasca, amestecand din jumatate...

Langosi

In Aperitive / Garnituri la 21 Dec 2010

Se pregateste mai intai maiaua: Drojdia se amesteca cu apa calduta si cu o lingurita zahar, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut la loc caldut. Cand a crescut se amesteca cu faina, sarea si apa calduta pana aluatul devine moale si lipicios. Se lasa la crescut, apoi cu manile unse cu...

Cartofi cu tahina

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2010

Se curata cartofii  si se taie in feliute, se aseaza in forma( vasul de cuptor). Se face o pasta din pasta de susan, apa, putina sare, zeama de lamaie si uleiul de masline. Se toarna peste cartofi si se da tava la cuptor pana sunt gata cartofii( 45 de min). Sunt deliciosi!

Conopida cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2010

Se spala conopida se desface buchetelele. Se incinge uleiul in cratita, se adauga ceapa tocata, apoi buchetelele de conopida, se pune si putina apa( 3 linguri) si se soteaza putin. Se mai pune inca putina apa cat sa fiarba conopida si se acopera cu capacul. Ouale se bat cu un praf de...

Cartofi cu vin, usturoi si rozmarin la punga magica

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2010

Curatam si spalam cartofii, ii taiem ca pentru cuptor, apoi ii lasam 15 minute in vin si usturoi zdrobit amestecandu-i cu mana din cand in cand. Adaugam si rozmarinul si-i frecam putin, apoi uleiul, sarea si piperul. Ii punem la punga magica, cu tot cu sosul lor, punem si bucatelele de unt...

Tartine foietaj, umplute cu crema de branza cu marar si somon fumee

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2010

Crema de branza: Faramitam branza cu furculita, apoi adaugam iaurtul si amestecam foarte bine cu un tel...si la sfarsit mararul tocat. In crema de branza punem bucatele mici de somon( fiecare stabileste cantitatea dupa dorinta personala). umplem cornetele de foietaj desfacute cu crema de...

Pasta de somon fumee in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2010

Am amestecat galbenusurile cu apa, sarea si iaurtul, am adaugat si faina si am framantat un aluat numai bun de intins. Am impartit aluatul in doua si am intins fiecare foaie in forma de patrat. Am uns cu untul amestecat cu faina bine peste tot. Am crestat aluatul cu un cutit facand doua taieturi...

Ciuperci cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2010

Se curata ciupercutele se spala si se taie in felii mari. Se curata ceapa si se caleste inabusit intr-o lingura de ulei si doua de apa. Se adauga ciupercile si se tin pe foc mic cu capac, 15 minute amestecand din cand in cand. Se pune si untul. Smantana se amesteca cu faina si cu 2 linguri...

Cartofi unguresti

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cubulete. Se incinge uleiul in tigaie avand grija sa adaugam de la inceput si doua trei linguri de apa, se pune ceapa taiata marunt si o lingurita de boia si se lasa la sotat trei patru min cu grija sa nu o prajim ci doar sa o...

Tarta cu ciuperci si branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Aluatul: Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri). Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e foarte probabil sa mai fie nevoie de putina faina sa se lege un aluat bun si usor manevrabil. Se...

Coltunasi cu feta in sos de smantana si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Facem un aluat bun si pe masa infainata rupem bucatele, formam cerculete cu mana e usor si nu avem nevoie de sucitor, le umplem cu branza si le pliem parte peste parte. Lipim bine marginile ii fierbem si apoi ii scurgem ii asezam in tava unsa cu unt. Turnam si sosul deasupra, apoi mai presaram...

Afisate 151 - 180 din 192 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Eşti pe un drum greşit. A, ştiai? Un motiv suficient de puternic să alegi varianta plătită a Hohoscopului… Prea te-ai dedulcit la mocăciuni.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]