Zacusca de vara cu dovlecei

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2011 | 9501 vizualizari

 

Aseara am poftit teribil la retetea Andreei de zacusca...si nici ca am putut dormi la gandul ca o voi prepara pentru pranz...eu am transformat-o intr-o mancarica de vara...are o aroma si un gust....exceptional ....Andreea multumesc!!! E de milioane!

http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2010/08/zacusca-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mari( 1 kg)
  • 4 ardei mari capia
  • 5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 5 rosii mari
  • 400 ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vara cu dovlecei:

1. Am spalat si am taiat cubulete dovleceii...eu nu i-am curatat de coaja( Andreea da), apoi i-am fiert pana s-au inmuiat in apa cu putina sare.

Eu am pus ceapa si morcovii in robot la maruntit, apoi si ardeii spalati si curatati.

Dovleceii i-am scurs si i-am mixat intr-un piure.

Am oparit si am decojit rosiile  le-am bagat la blender si le-am facut pasta.

2. In uleiul incins, am pus pe rand ceapa, un sfert de ceasca de apa si am lasat sa scada.

Am adaugat morcovul,  si l-am lasat sa se inmoaie( desi daca e blenduit se intampla asta rapid), ardeiul si am amestecat foarte bine,  apoi am pus condimentele, dovleceii, rosiile. Am lasat pe foc si am amestecat pana s-a ridicat uleiul deasupra.

Eu am pus totul in tava de Jena si am dat la cuptor pentru 30 de minute.

O nebunie....am servit cu paine taraneasca.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vara cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei gratinati