Placinta tarinei

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2011 | 19645 vizualizari

 

O reteta din bucataria rusa, cu cartofi, branza si smantana, un fel de budinca de cartofi as spune eu, tare tare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 4 oua
  • 100 ml smantana
  • 3 fire de ceapa verde
  • 200 gr branza( eu am pus feta, se poate pune telemea, etc..)
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
  • branza pentru ras deasupra( parmezan)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta tarinei:

Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii.

Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine.

Compozitia se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt, deasupra se rade branza si se rumeneste in cuptorul incins( cam o jumatate de ora). Se scoate si se serveste fierbinte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta tarinei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]