Bun tareeeeeee......daca iubiti tartele sarate cu peste si legume atunci veti descoperi ceva delicios!
Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor. Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si facem compozitia crema. Potrivim de sare si piper.
Taiem marunt ceapa verde.
Amestecam tonul bucati cu somonul curata bine de tot de oase.( Atentie mare!)
Tapetam o forma rotunda de tarta cu hartie de copt si punem feliile de lamaie.
Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie, sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.
Peste feliile de lamaie punem pestele amestecat cu ceapa verde.
Asezam crema de spanac deasupra.
Blatul il facem amestecand faina cu malaiul, praful de copt si sarea apoi deasupra punem untul topit, oul si laptele ramas.( 125 ml)
Amestecam bine si turnam deasupra spanacului avand grija sa umplem bine si marginile.
Coacem pentru 30 de minute la 220 grade celsius, sau pana este bine rumenit si mijlocul se intareste.
Lasam sa se raceasca perfect, aopi intoarcem pe un platou. Inlaturam foaia de copt. Decoram cu untisor sau dupa dorinta.
1
Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.