Am pus ochii pe reteta minunatei noastre Antonina( Dulcegarii culinare) de ceva vreme...si iata ca i-a venit si momentul...e pur si simplu divina...o recomand tuturor!
Blat:
Compozitie:
Eu nu am avut capere in schimb am pus 150 gr branza feta maruntita. A fost singura modificare a retetei.
Am fiert cartoful apoi l-am lasat foarte putin la racit si l-am amestecat cu restul ingredientelor pentru blat...iese un aluat foarte usor manevrabil...o placere....am intins aluatul pe tava ( pasii ii aveti descrisi frumos si cu fotografii pe blogul Antoninei). Am intepat cu furucilta din loc in loc si l-am dat la rece 30 de minute cat m-am ocupat de umplutura.
Am pregatit o mamaliguta vartoasa apoi am lasat-o la racit si am cantarit cele 100 grame necesare.
Am curatat pestele de oase. Am maruntit branza feta.
Intr-un vas de mixer am amestecat ouale cu laptele, smantana, patrunjelul si mararul, sarea si piperul.
Am scos tava de la rece si am turnat compozitia de oua apoi am asezat frumos somonul, mamaliguta si branza.
Dupa ce am incins cuptorul la 180 grade am asezat o tava cu apa sub gratar, am pus tarta pe gratar in mijloc si am lasat-o 20 de minute. Dupa 20 de minute am scos tava cu apa si am lasat tarta inca 40 de minute. Cand a fost gata am scos tava si am lasat la racit...am servit cu mare mare placere...e o tarta splendida...si merita probata.
Multumesc Antonina scumpa mea!