Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier.
Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita.
Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc mic, se adauga ciupercile si se lasa pe foc potrivit amestecand din cand in cand.
Isi vor lasa...
Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea.
Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune compozitia, se intinde cu o spatula uniform.
Se coace pentru 15 minute la 180 de grade.
Intre...
Portiile vor iesi in functie de cate straturi de clatite suprapuneti.
Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din cantitatile din lista vor iesi 3 bucati.
Le taiem in triunghiuri cand se racesc.
Crema de branza:...
Pentru blat: cernem faina, facem o adancitura in mijloc punem oul, sarea pe margine, chimenul si amestecam pana se incorporeaza bine ingredientele si framantam pana obtinem un aluat de tarta. Punem in folie si dam la rece pana preparam crema si umplutura.
Crema de branza:...
Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit.
Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful fiert si scurs, ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata, sarea, faina, grisul si pesmetul.....
Amestecam branza moale cea faramitata cu oul si albusul. Adaugam si restul ingredientelor, ceapa si usturoiul tocate marunt, faina, grisul, sarea, turmericul si la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare.
Formam galustele luand usor din compozitia moale si tavalindu-le prin pesmet.
Facem...
Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti.
Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul.
Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand....
Se prepara blatul framantand un aluat din toate ingredientele. Il dam la rece dupa ce-l infainam.
Preparam umplutura de ciuperci.:
Spalam ciupercile si le tocam, procedam la fel si cu ceapa verde si mararul. Incingem uleiul in tigaie si calim usor( mai mult inabusit caci vom pune...
Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut.
Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am pus la blender. Am adaugat si ceapa verde tocata si usturoiul apoi verdeata. Se lasa in jur de 7...
1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem apa.
2. Punem doua cani de lapte peste ei si aducem din nou vasul la foc mediu. Punem uleiul, ceapa...
Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute se scot se lasa putin la racit.
Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele.
Se prapara din apa, usturoi si putina sare un mujdei.
Fiecare cartof se taie felii pe...
Se decongeleaza foietajul la temperatura camerei.
Branza se amesteca cu ouale, iaurtul si verdeata tocata.
Se tapeteaza tava cu hartie pergament. Se intinde prima foaie, ea este o foaie dreptunghiulara iar daca folosim tava rotunda de tarta taiem colturile si umplem golurile de pe margine....
Pregatim faina si o cernem intr-un vas( unde si framantam).
Punem drojdia intr-un bol impreuna cu un praf de faina( cat luam intre degete), o lingura de zahar si cele 5 linguri de apa. Amestecam bine si lasam zece minute la loc caldut.
Untul rece din frigider il punem in apa fierbinte si il...
Faina se cerne in vasul de framantat. In mijloc vom pune drojdia. Se pun si restul ingredientelor, iaurtul sa fie la temperatura camerei, iar untul topit sa fie putin racit( nu-l puneti fierbinte), iar laptele desigur se pune caldut.
Framantam aluatul in jur de zece minute, il crestam adanc in...
Amestecam ingredientele pentru blat si framantam usor aluatul. Il infoliem si-l tinem la rece pana ne ocupam de umplutura.
Spanacul il spalam si-l lasam deoparte.
Intr-o oala, eu am folosit Zepter, punem uleiul apoi cateva linguri de apa si lasam sa se infierbante la foc mic, adaugam...
Simplu usor si tare gustos!
Am preparat o mamaliguta mai vartoasa dintr-o cana de malai, desigur ca am pregatitt mai multe portii din ea.
Restul e simplu si stie toata lumea ca nu e ceva greu sa prepari o mamaliguta pe randulete asa ca nu am sa va descriu foarte detaliat...
Am pus un...
Punem laptele( 150 ml) intr-un vas si in el spanacul direct din congelator, il vom dezgheta lasand focul mic si din cand in cand intepand cu o furculita pe partea care a stat in lapte pentru a desface spanacul. In 6 sau 7 minute este complet desfacut, apoi punem untul il lasam putin si bagam...
Rosiile se spala se sterg si se curata pe interior, iar miezul se savureaza cu pofta! :))) am gasit in piata cele mai delicioase rosii pe care le-am mancat in ultimii ani!
Crema de branza se amesteca cu iaurtul. Ardeiul se toaca la blender impreuna cu ceapa verde si se amesteca cu crema de...
Castravetii i-am dat pe razatoarea mare, usturoiul l-am trecut prin pasatorul de usturoi, apoi am amestecat cu o lingura de ulei, am pus iaurtul si am potrivit gustul de sare. Aceasta varianta simpla mie imi place cel mai mult, fiecare e liber sa prepare dupa bunul plac adaugand si alte...
Se toaca marunt varza, se rade morcovul. Ceapa , usturoiul si ghimbirul se dau si ele pe razatoare sau se taie marunt. Dovlecelul se taie pe lung fasii cu cutitul de legume si apoi se taie marunt, la fel si castravetele.
Daca se folosesc ciuperci chinezesti acestea se deshidrateaza in apa(...
Decupam din foaia de aluat fasii de doua degete.
Ungem cu galbenus, presaram cascaval ras si chimen .
Apucam de ambele capete si rasucim cu o miscare rapida. Ungem cu galbenus si putem sa mai presaram cu cascaval si chimen din nou.
Coacem 10 sau 15 minute la 220 de grade.
Bune tare!
Branza, crema de branza, iaurtul, galbenusurile , patrunjelul tocat si uleiul de masline se mixeaza pana devin o compozitie cremoasa.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Se ia cate o foaie se unge cu crema de branza si se ruleaza. Daca foile sunt prea subtiri luam cate doua foi o data. Se...
MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz si complexul forte. Adaugam totul in vas.
Urmeaza semintele, se mixeaza si ele la robot, chimenul si inul se rasnesc la masina de cafea, se adauga totul peste nuci, apoi...
Blatul se face extrem de usor... se framanta toate ingredientele si asta nu dureaza decat doua minute. Se mai pune o mana de faina si se mai framanta cateva secunde pana nu se mai lipeste de mana si se da forma rotunda. Se pune intr-o folie aluatul si se da la rece pana preparam umplutura...
Cernem faina intr-un vas si facem o mica adancitura in mijloc , punem acolo drojdia uscata si zaharul, pe margine sarea, ouale, iaurtul, uleiul, condimentele si adaugam laptele caldut cate putin. Incepem sa framantam, punem tot laptele si framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele...
Blatul il facem amestecand toate ingredientele( pentru blat) si framantand un aluat( foarte frumos si usor manevrabil) pe care il vom inveli in folie si-l vom pune la rece pentru 30 de minute.
Rosiile le-am taiat felii groase. Am pus in tigaie uleiul de masline si la foc iute am adaugat...
Fierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita.
Preparam maioneza( eu o fac din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei).
Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem marunt, avand grija sa ii scurgem bine de zeama.
Rosiile le curatam pe interior( cu o lingura) si le...
Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam.
Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata.
Adaugam si...
Se face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de care m-am indragostit iremediabil.
Intre timp se prepara umplutura:
Tocam carnea apoi ceapa,...
Blatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie.
Umplutura de branza:
La mixer punem ouale, apoi iaurtul si pe rand toate branzeturile date pe razatoare. Punem si condimentele. Prazul in taiem suvite si il...
Ciuperci cu unt si verdeata
Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier. Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita. Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc mic, se adauga ciupercile si se lasa pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Isi vor lasa...
Rulada cu morcovi si crema de branza
Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea. Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune compozitia, se intinde cu o spatula uniform. Se coace pentru 15 minute la 180 de grade. Intre...
Clatite aperitiv cu somon afumat si Miez de lapte
Portiile vor iesi in functie de cate straturi de clatite suprapuneti. Se pregatesc clatitele in mod obisnuit. Facem un aluat din ingrediente si le coacem in tigaie pe ambele parti. Din cantitatile din lista vor iesi 3 bucati. Le taiem in triunghiuri cand se racesc. Crema de branza:...
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Pentru blat: cernem faina, facem o adancitura in mijloc punem oul, sarea pe margine, chimenul si amestecam pana se incorporeaza bine ingredientele si framantam pana obtinem un aluat de tarta. Punem in folie si dam la rece pana preparam crema si umplutura. Crema de branza:...
Chiftelute de cartof si branza la cuptor
Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit. Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful fiert si scurs, ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata, sarea, faina, grisul si pesmetul.....
Galuste de dovlecei si branza la ceaun
Amestecam branza moale cea faramitata cu oul si albusul. Adaugam si restul ingredientelor, ceapa si usturoiul tocate marunt, faina, grisul, sarea, turmericul si la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare. Formam galustele luand usor din compozitia moale si tavalindu-le prin pesmet. Facem...
Clatite aperitiv
Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti. Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul. Se adauga ouale, faina, uleiul si apa minerala, desigur praful de sare si se mixeaza compozitiile pe rand....
Tarta cu branza si ciuperci
Se prepara blatul framantand un aluat din toate ingredientele. Il dam la rece dupa ce-l infainam. Preparam umplutura de ciuperci.: Spalam ciupercile si le tocam, procedam la fel si cu ceapa verde si mararul. Incingem uleiul in tigaie si calim usor( mai mult inabusit caci vom pune...
Drob vegetarian
Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut. Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am pus la blender. Am adaugat si ceapa verde tocata si usturoiul apoi verdeata. Se lasa in jur de 7...
Pate din ficatei de pui cu usturoi
1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem apa. 2. Punem doua cani de lapte peste ei si aducem din nou vasul la foc mediu. Punem uleiul, ceapa...
Cartofi cu usturoi la cuptor
Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute se scot se lasa putin la racit. Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele. Se prapara din apa, usturoi si putina sare un mujdei. Fiecare cartof se taie felii pe...
Tarta foietaj cu branza
Se decongeleaza foietajul la temperatura camerei. Branza se amesteca cu ouale, iaurtul si verdeata tocata. Se tapeteaza tava cu hartie pergament. Se intinde prima foaie, ea este o foaie dreptunghiulara iar daca folosim tava rotunda de tarta taiem colturile si umplem golurile de pe margine....
Chifle umplute
Pregatim faina si o cernem intr-un vas( unde si framantam). Punem drojdia intr-un bol impreuna cu un praf de faina( cat luam intre degete), o lingura de zahar si cele 5 linguri de apa. Amestecam bine si lasam zece minute la loc caldut. Untul rece din frigider il punem in apa fierbinte si il...
Placinte sarate cu urda
Faina se cerne in vasul de framantat. In mijloc vom pune drojdia. Se pun si restul ingredientelor, iaurtul sa fie la temperatura camerei, iar untul topit sa fie putin racit( nu-l puneti fierbinte), iar laptele desigur se pune caldut. Framantam aluatul in jur de zece minute, il crestam adanc in...
Tarta cu spanac si iaurt
Amestecam ingredientele pentru blat si framantam usor aluatul. Il infoliem si-l tinem la rece pana ne ocupam de umplutura. Spanacul il spalam si-l lasam deoparte. Intr-o oala, eu am folosit Zepter, punem uleiul apoi cateva linguri de apa si lasam sa se infierbante la foc mic, adaugam...
Budinca de mamaliga
Simplu usor si tare gustos! Am preparat o mamaliguta mai vartoasa dintr-o cana de malai, desigur ca am pregatitt mai multe portii din ea. Restul e simplu si stie toata lumea ca nu e ceva greu sa prepari o mamaliguta pe randulete asa ca nu am sa va descriu foarte detaliat... Am pus un...
Budinca de cartofi si spanac
Punem laptele( 150 ml) intr-un vas si in el spanacul direct din congelator, il vom dezgheta lasand focul mic si din cand in cand intepand cu o furculita pe partea care a stat in lapte pentru a desface spanacul. In 6 sau 7 minute este complet desfacut, apoi punem untul il lasam putin si bagam...
Rosii aperitiv cu branza
Rosiile se spala se sterg si se curata pe interior, iar miezul se savureaza cu pofta! :))) am gasit in piata cele mai delicioase rosii pe care le-am mancat in ultimii ani! Crema de branza se amesteca cu iaurtul. Ardeiul se toaca la blender impreuna cu ceapa verde si se amesteca cu crema de...
Tzatziki
Castravetii i-am dat pe razatoarea mare, usturoiul l-am trecut prin pasatorul de usturoi, apoi am amestecat cu o lingura de ulei, am pus iaurtul si am potrivit gustul de sare. Aceasta varianta simpla mie imi place cel mai mult, fiecare e liber sa prepare dupa bunul plac adaugand si alte...
Pachetele de primavara cu sos de chilli
Se toaca marunt varza, se rade morcovul. Ceapa , usturoiul si ghimbirul se dau si ele pe razatoare sau se taie marunt. Dovlecelul se taie pe lung fasii cu cutitul de legume si apoi se taie marunt, la fel si castravetele. Daca se folosesc ciuperci chinezesti acestea se deshidrateaza in apa(...
Rasucele cu cascaval si chimen
Decupam din foaia de aluat fasii de doua degete. Ungem cu galbenus, presaram cascaval ras si chimen . Apucam de ambele capete si rasucim cu o miscare rapida. Ungem cu galbenus si putem sa mai presaram cu cascaval si chimen din nou. Coacem 10 sau 15 minute la 220 de grade. Bune tare!
Placinta greceasca cu branza sarata
Branza, crema de branza, iaurtul, galbenusurile , patrunjelul tocat si uleiul de masline se mixeaza pana devin o compozitie cremoasa. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Se ia cate o foaie se unge cu crema de branza si se ruleaza. Daca foile sunt prea subtiri luam cate doua foi o data. Se...
Biscuiti din seminte si nuci (crackers)
MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz si complexul forte. Adaugam totul in vas. Urmeaza semintele, se mixeaza si ele la robot, chimenul si inul se rasnesc la masina de cafea, se adauga totul peste nuci, apoi...
Tarta cu cascaval olandez
Blatul se face extrem de usor... se framanta toate ingredientele si asta nu dureaza decat doua minute. Se mai pune o mana de faina si se mai framanta cateva secunde pana nu se mai lipeste de mana si se da forma rotunda. Se pune intr-o folie aluatul si se da la rece pana preparam umplutura...
Placintele cu branza feta
Cernem faina intr-un vas si facem o mica adancitura in mijloc , punem acolo drojdia uscata si zaharul, pe margine sarea, ouale, iaurtul, uleiul, condimentele si adaugam laptele caldut cate putin. Incepem sa framantam, punem tot laptele si framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele...
Tarta italiana
Blatul il facem amestecand toate ingredientele( pentru blat) si framantand un aluat( foarte frumos si usor manevrabil) pe care il vom inveli in folie si-l vom pune la rece pentru 30 de minute. Rosiile le-am taiat felii groase. Am pus in tigaie uleiul de masline si la foc iute am adaugat...
Rosii portugheze
Fierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita. Preparam maioneza( eu o fac din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei). Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem marunt, avand grija sa ii scurgem bine de zeama. Rosiile le curatam pe interior( cu o lingura) si le...
Cartofi cu branza, si chives la cuptor
Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua. Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam. Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata. Adaugam si...
Tarta drob
Se face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de care m-am indragostit iremediabil. Intre timp se prepara umplutura: Tocam carnea apoi ceapa,...
Tarta cu branzeturi grecesti
Blatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie. Umplutura de branza: La mixer punem ouale, apoi iaurtul si pe rand toate branzeturile date pe razatoare. Punem si condimentele. Prazul in taiem suvite si il...