Tarta cu branza si legume

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2012 | 9239 vizualizari

 

Pentru ca mi-e dor de primavara.....poate o induplec sa vina mai repejor...

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:  
  • 300 gr faina
  • 150 gr crema de branza( eu am pus Almette cu iaurt)
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita chimen prajit si macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Crema de branza:  
  • 2 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 gr branza feta
  • 1 branzica fagaras 200 gr
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o lingurita rasa de sare( sau un praf daca mancati mai nesarat)
  • 100 gr parmezan ras
  • Legume:  
  • 3-4 cartofi micuti
  • 2 morcovi
  • 1 sfecla
  • 3-4 buchetele de broccoli
  • 3 ciupercute 
  • 1 dovlecel mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 de telina
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o mana de masline ( eu am pus Kalamon)
  • 100 gr unt
  • sare piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si legume:

Blatul de tarta:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat care se pune la rece pentru o ora.

Legumele:

Se fierb in coaja cartofii se curata si se taie marunt.

Se toaca legumele si se soteaza in  tigaie in unt la foc mic. Am adaugat si cartofii . Se lasa pana aproape nu mai ramane lichid( in jur de 15 minute). Am condimentat cu sare si piper si am dat deoparte.

Crema de branza: Se amesteca iaurtul cu branza feta si crema de branza apoi cu marar si patrunjel. Ouale se bat si se adauga in compozitie.

Asamblare:

Am scos blatul de la frigider apoi l-am intins pe foaia pergament cu mana si l-am pus in tava de tarta.

Se aseaza crema de branza si deasupra legumele. Punem si parmezanul ras si maslinele.

Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem tarta pentru 45-50 de minute. La mine a stat putin mai mult cu cinci minute si deja era cam brunetica...deci aveti grija...

O taiem cand se mai raceste si o servim cu mare mare placere...desigur cu gandul la o primavara frumoasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:33

Mena mea draga smecheroi tare Omaru' asta!!!! multumesc muult sori de Cris

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:34

Madi ce fetita minunata ai sensibila si iubitoare te imbratisez cu drag si multumesc

ralu_ca 1

31.01.2014, 19:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu branzeturi