Tarta mediteraneeana cu branza este o tarta sarata (by Ruxy), cu un blat extraordinar de gustos, cu feta, masline si branza de capra...ce poate fi servita perfect ca aperitiv sau ca fel principal...
Prepararea blatului:
Se pun ingredientele pentru blat in vasul de framantat mai putin faina si bicarbonatul. Se introduce mixerul vertical si se mixeaza pana devine totul o crema( se poate mixa si cu mixerul obisnuit), Se pune faina amestecata cu bicarbonat si se framanta un aluat foarte bun , foarte manevrabil( ca o plastelina, asta chiar e o placere). Se strange aluatul intr-o bila, se infaineaza usor( cu f putina faina) si se modeleaza mai bine, apoi se infasoara in folie de prospetime si se da la rece pana facem umplutura.
Prepararea umpluturii:
Punem la mixer ouale cu putina sare si mixam doua trei minute, apoi adaugam si iaurtul, faina, sarea branza maruntita si verdeata.
Scoatem blatul de la rece si-l intindem in tava unsa cu putin unt si tapetata cu foaie de copt. Blatul se intinde intr-un minut direct in tava foarte usor, avand grija sa urcam cu el si putin pe peretii tavii. Intepam cu furculita blatul din loc in loc si adaugam umplutura.
Decoram cu masline...daca avem fara samburi e perfect, daca nu, punem cu tot cu samburi pentru un aspect frumos si avem grija cand o servim( sa nu cumva sa uitam).
O dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Va asigur ca tarta mediteraneeana cu branza e delicioasa!