Sufleu de conopida

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2011 | 39108 vizualizari

 

Pentru ca sambata am mancat la buna si draga mea prietena de-o viata Alex( pupicei si mersiiiii) si pentru ca mi-a placut teribil , am cerut reteta ei si azi l-am preparat....ce sa va mai spun simplu de facut si are un gust incantator!

 

INGREDIENTE

  • o conopida mare
  • 1/2 pachet de unt( 100 gr)
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri faina
  • sare dupa gust
  • piper
  • 3 oua
  • parmezan ras( in jur de 100 gr) sau cascaval
  • marar( 1/2 legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida:

Spalam conopida, o curatam si o desfacem in buchetele.

O punem intr-un vas la fiert si dam cateva clocote.

O scurgem si o lasam deoparte.

Pregatim o tigaie adanca, punem untul la topit si desfacem in el faina, apoi stingem cu laptele si facem un sos mai grosut ca o smantana.

Potrivim de sare si piper si lasam putin la racit.

Adaugam pe rand galbenusurile si mixam bine. Apoi albusurile batute spuma.

Punem in tigaie  si conopida si tavalim bine buchetelele in sos.

Ungem cu unt o tava si turnam conopida si sosul.

Radem parmezan( in cazul meu) sau casaval si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-45 de minute( in functie de cuptor). Putin marar deasupra( reteta ei nu prevede dar cum mie imi place mararul am pus)

E atat de delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu rosii la cuptor