Sufleu de conopida

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2011 | 39761 vizualizari

 

Pentru ca sambata am mancat la buna si draga mea prietena de-o viata Alex( pupicei si mersiiiii) si pentru ca mi-a placut teribil , am cerut reteta ei si azi l-am preparat....ce sa va mai spun simplu de facut si are un gust incantator!

 

INGREDIENTE

  • o conopida mare
  • 1/2 pachet de unt( 100 gr)
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri faina
  • sare dupa gust
  • piper
  • 3 oua
  • parmezan ras( in jur de 100 gr) sau cascaval
  • marar( 1/2 legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida:

Spalam conopida, o curatam si o desfacem in buchetele.

O punem intr-un vas la fiert si dam cateva clocote.

O scurgem si o lasam deoparte.

Pregatim o tigaie adanca, punem untul la topit si desfacem in el faina, apoi stingem cu laptele si facem un sos mai grosut ca o smantana.

Potrivim de sare si piper si lasam putin la racit.

Adaugam pe rand galbenusurile si mixam bine. Apoi albusurile batute spuma.

Punem in tigaie  si conopida si tavalim bine buchetelele in sos.

Ungem cu unt o tava si turnam conopida si sosul.

Radem parmezan( in cazul meu) sau casaval si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-45 de minute( in functie de cuptor). Putin marar deasupra( reteta ei nu prevede dar cum mie imi place mararul am pus)

E atat de delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli