Placinta dobrogeana

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2011 | 36465 vizualizari

 

Cine a mancat o data placinta dobrogeana nu o mai uita...niciodata! Mie imi place tare mult si mai ales atunci cand e calda , abia scoasa din cuptor....cu foi facute in casa cu multa branza...e foarte foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • putina faina pentru intins foile
  • Compozitie:
  • 600 gr branza sarata telemea( eu am pus de capra) 
  • 3 oua 
  • Pentru sos:
  • 500 gr iaurt
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare( atentie, daca branza este foarte sarata punem doar un praf)

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Prepararea foilor:

Facem un aluat care iese perfect din ingredientele de mai sus. Rupem 7 bucati din aluat. Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram suprafata cu putina faina. Eu am intins pe o foaie pergament.

Intre timp preparam si compozitia amestecand ingredientele.

Pe fiecare foaie punem compozitia de branza si apoi o impaturim parte peste parte, si o incretim usor.

Asezam bucatile umplute intr-o tava unsa cu ulei.

Dam la cuptorul incins ( la 180 grade) si coacem o jumatate de ora dupa care scoatem placinta si turnam sosul deasupra( facut din ingredientele de mai sus). Intepam cu furculita din loc in loc si mai dam la cuptor pana este bine rumenita( eu am mai lasat placinta inca 40 de minute) depinde totusi de cuptor .

 

TIPS-URI

1

Daca branza este foarte uscata putem adauga si doua linguri de smantana, daca este proaspata si moale, nu este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bruschete ”mic dejun” de duminica