RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Pulpe de pui la tava

In Pui la 24 Ian 2016

Se curata pulpele, se spala, se pun in tava cu ulei, impreuna cu ceapa taiata in doua, cu usturoiul spalat cu tot cu coaja si taiat in jumatate si se calesc usor, se adauga condimentele, marul, apa, si se  pune tava la foc mic pe aragaz timp de 15 minute, avand grija sa intoarcem pulpele de...

Prajitura frageda cu mere si scortisoara

In Dulciuri la 19 Ian 2016

Se cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta aluatul pana la omogenizarea perfecta, se mai infaineaza putin si se da la rece pana se pregateste...

Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise

In Dulciuri la 17 Ian 2016

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie,  amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga prin invaluire, usor, in compozitie. Se unge...

Clatite cu branza dulce si sos de portocale

In Dulciuri la 17 Ian 2016

Intr-o tigaie se topeste untul si in el se adauga zaharul pudra, vanilia apoi zeama si coaja de la portocale. Se tin ingredientele pe foc 3 minute pana se ingroasa foarte putin sosul, apoi se raceste usor. In crema de branza se adauga jumatate din cantitatea de  sos, o vom pune treptat si...

Lasagna in tigaie

In Lasagna la 17 Ian 2016

Uleiul se incinge intr-o tigaie mare, adanca si in el se caleste usor ceapa tocata apoi si usturoiul zdrobit, se pune carnea tocata(am tocat-o inainte) si se tine pana se albeste, amestecand mereu. Se pune apa si se lasa la fiert pana scade. Se adauga o parte din sosul de rosii si o parte din...

Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

In Dulciuri la 17 Ian 2016

Blatul de tarta: Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura. Umplutura...

Placinte cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2016

Din aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou! Cernem faina intr-un vas larg si  punem drojdia in mijloc, pe margine galbenusurile, sarea, smantana, apa calduta si...

Buche de Noel

In Dulciuri la 25 Dec 2015

Blatul: Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu sarea si se mixeaza ca pentru bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca pentru maioneza, apoi cu zaharul, laptele, cacaoa, faina, praful de copt si la final se adauga albusurile mixate. Se toarna aluatul pe foaia de copt in tava...

Prajitura cu branza dulce si gem de caise

In Dulciuri la 22 Dec 2015

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea. Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin. Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de...

Felii de ciocolata

In Dulciuri la 9 Dec 2015

Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza. Ouale cu praful de sare,  vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi dubleaza volumul. Se adauga laptele praf, se mixeaza putin, se adauga amidonul din nou se mixeaza...

Prajitura cu branza dulce si lime

In Dulciuri la 8 Dec 2015

Untul se topeste intr-un vas pe foc mic,  se trage de pe aragaz, se adauga in el uleiul de cocos solidificat si se amesteca pana se topeste si acesta. Ouale se mixeaza cu mierea 2 sau 3 minute, se adauga vanilia, apoi branza in cateva transe pana o punem pe toata, mixam fara sa ne oprim,...

Salata de cartofi si oua cu maioneza de avocado

In Salate la 8 Dec 2015

Pentru prepararea maionezei punem in blender, uleiul, avocado curatat de sambure, catelul de usturoi, mustarul, otetul, sarea, mixam pana se omogenizeaza si la sfasit punem galbenusurile si mai mixam putin. Tocam zarzavaturile, albusurile, mai grosier (sau marunt daca doriti), le punem intr-un...

Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura

In Dulciuri la 6 Dec 2015

Se prepara crema: Se pune laptele  1l si jumatate la foc impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se infierbanta. Ouale se mixeaza cu 100 ml lapte rece, apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se mai pune din oala cu lapte fierbinte inca o canita de lapte, se toarna...

Cowboy cookies

In Dulciuri la 3 Dec 2015

Iata si piesa muzicala care m-a inspirat....:)))))) fara ea chiar nu se putea...:))))) https://www.youtube.com/watch?v=hsgDC5948bs Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cookies! :))) Alunele se fac pudra, zaharul brun la fel, apoi fulgii de ovaz, dar se pot lasa si intregi pentru...

Briose turta dulce

In Dulciuri la 1 Dec 2015

Fulgii de unt de cacao si untul de cocos, se pun intr-unvas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit. In bolul de mixer se mixeaza ouale cu mierea 1 minut. Se adauga pe rand zaharul de cocos, condimentele de turta dulce, coaja de portocala,  esenta de rom, cardamonul, untul...

Placinta cu branza, merisoare si stafide

In Dulciuri la 27 Noi 2015

Eu am facut placinta in cantitate dubla, asa ca pentru o tava mai mica reduceti la jumatate ingredientele  retetei. Mai intai am separat ouale. Albusurile impreuna cu sarea, zaharul si vanilia le-am mixat ca pentru bezea. Am topit untul si l-am lasat usor la racit. Galbenusurile...

Chiftelute vegetariene cu branza in crusta de parmezan

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2015

Din aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane. Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas. Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie pe razatoarea mica, apoi ceapa, usturoiul se dau si ele tot pe razatoare, ciupercutele la fel,...

Biscuiti vanilati cu branza dulce si lamaie

In Dulciuri la 26 Noi 2015

Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 2 tavi pline. Intr-un vas larg de framantat, se cerne faina, untul rece dar moale, se taie in bucati, se amesteca cu branza cremoasa, cu zaharul pudra, cu vanilia, cu ouale,  zeama si coaja de lamaie, smantana, praful de copt si faina si se framanta...

Tarta cu 3 feluri de gem

In Dulciuri la 25 Noi 2015

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da la rece 30 de minute. Dupa 30 de minute se imparte coca in doua, 3/4 vom folosi pentru baza...

Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2015

Quinoa se face faina in rasnita. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca pentru maioneza. In spuma de albus se amesteca branza de vaci, se adauga galbenusurile, cascavalul...

Placinta cu mere si gem de gutui

In Dulciuri la 23 Noi 2015

Mai intai am pregatit maiaua: intr-un bol, am amestecat drojdia uscata, cu 4 linguri apa minerala calduta, cu doua linguri de zahar pudra si cu o lingura de faina si am lasat-o deoparte la loc cald langa ochiul aragazului aprins( 15 minute). Faina am cernut-o direct in vasul larg de framantat,...

Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero

In Dulciuri la 22 Noi 2015

Punem bomboanele la congelator. Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim, ciocolata si o topim, apoi laptele rece, vanilia,  esenta de rom, faina , cacaoa si praful de...

Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

In Dulciuri la 20 Noi 2015

Topim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit. Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele. Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam oul, uleiurile de cacao si de cocos, si mierea, praful de copt stins cu lamaie si amestecam cu o...

Briose cu branzeturi si seminte

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2015

Se rasnesc semintele de susan, cu cele de chimen, cu graul zdrobit si cu quinoa( eu fac asta intr-o masina de cafea). Ouale se bat cu un praf de sare si se mixeaza timp de 3 minute sau pana se albesc, se adauga 75 gr de cascaval razuit (din total), apoi toata cantitatea de branza. Se adauga...

Basbousa

In Dulciuri la 11 Noi 2015

Ingredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare: Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta nisipoasa. Se unge forma cu unt ( eu am avut o forma rotunda Delimano ceramica), se asaza pasta si se...

Poale-n brau

In Dulciuri la 10 Noi 2015

Pentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul. Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul. Faina o vom cerne inainte de folosire. Ideal ar fi sa aveti toate ingredientele la temperatura camerei, dar daca nu exista solutii,...

Prajitura cu dovleac - reteta 1000

In Dulciuri la 7 Noi 2015

Se taie untul rece felii si se cerne faina peste el intr-un vas  adanc, se adauga galbenusurile, uleiul, vanilia, zaharul pudra si se framanta aluatul pana devine elastic (6 sau 7 minute), se infaineaza usor si se pune o ora la rece. Dovleacul se curata si  se razuie pe razatoarea...

Briose cu lamaie, mac si cocos

In Dulciuri la 5 Noi 2015

Uleiul solidificat se topeste pe baie de aburi sau daca puneti vasul pe foc mic se intampla asta in secunde, nu este nevoie sa il infierbantati. Se separa ouale, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu vanilia si zaharul ca la bezea. Peste galbenusuri se pune uleiul usor ca la...

Briose spaghete

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2015

Pastele se fierb 3 minute in apa cu un praf de sare (respectati indicatia de pe cutie). Intre timp se amesteca oul cu smantana si cu branza si chimen, apoi  spaghetele, dupa ce se scurg si se omogenizeaza. Se ung formele cu unt si le vom umple cu compozitie.  Se pune deasupra...

Prajitura fina cu ciocolata

In Dulciuri la 3 Noi 2015

Se topeste untul si se da vasul deoparte de pe foc, se pune ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza. Punem vasul in alt vas cu apa rece, astfel incat sa racim usor ciocolata, adaugam smantana, amestecam apoi si galbenusurile pe rand. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf...

Afisate 271 - 300 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Eşti pe un drum greşit. A, ştiai? Un motiv suficient de puternic să alegi varianta plătită a Hohoscopului… Prea te-ai dedulcit la mocăciuni.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]