Ce faci cand ti-e o pofta nebuna de placinte? Pui mana si-ti faci zic eu :)))) ca doar esti bucataras si te mandresti cu asta!:)))) Mai in gluma mai in serios...va invit la placinte minunate!
Aluat:
Umplutura:
Din aceasta cantitate ne ies sase placinte mari, dar desigur daca le facem mai micute ne vom bucura de mai multe...oricum sunt tare gustoase si dispar rapid de pe platou!
Cernem faina intr-un vas larg si punem drojdia in mijloc, pe margine galbenusurile, sarea, smantana, apa calduta si doar doua linguri de ulei din total. Incepem sa omogenizam ingredientele si sa legam aluatul, in acest punct daca simtim la mana ca mai este nevoie mai putem adauga putina apa calda( dar nu cred ca va fi necesar) apoi adaugam o lingura de ulei( cea ramasa) si framantam cinci minute. Lasam aluatul la cald la odihnit cat timp preparam umplutura.
Pentru umplutura vom amesteca toate ingredientele.
Impartim aluatul in 12 mingiute.
Fiecare bila de aluat o vom intinde cu mana pe o suprafata unsa cu ulei atat cat sa nu se rupa. Pe una din foi punem umplutura avand grija ca marginile aluatului sa ramana libere apoi suprapunem o alta foaie de aluat apasand cu grija sa unim marginile. Eu am facut doua cate doua foi si nu m-am apucat de prajit pana nu am terminat de pregatit tot aluatul.
Incingem uleiul in tigaie si prajim doar cate o singura placinta o data. Scoatem placintele pe servete absorbante de hartie si dupa le transferam pe platou.
Sa aveti pofta!